El cap de llista del Partit Popular en el Congrés dels Diputats per la província de València, Elena Bastidas, ha assenyalat que els valencians s’estalviaran 405 euros per càpita amb les rebaixes d’impostos del Govern del PP, la qual cosa suposa un estalvi total de 480 milions d’euros a la Comunitat Valenciana, un estalvi que “xoca” amb “la pujada d’impostos del tripartit valencià” que ha suposat un impacte de 870 milions d’euros per a les butxaques dels valencians.

Bastidas s’ha pronunciat en estos termes durant la roda de premsa oferida per a analitzar el primer any de Govern de Mariano Rajoy en la present Legislatura, durant la qual ha analitzat els importants “avanços” socials i econòmics, les dades d’ocupació i els acords aconseguits.

Així, ha fet referència a la consolidació de la rebaixa fiscal de l’IRPF i de l’Impost de Societats promoguda pel Govern central una dada al que se sumisca “l’aposta decidida per l’ocupació”, als quals s’han destinat 1.900 milions d’euros, que suposaran un “estímul” per a contractació i per a autònoms. D’esta manera, ha destacat que des que governa el PP hi ha 6.500 autònoms més en la província de València, la qual cosa suposarà un “revulsiu” present i futur.

En la línia de l’ocupació, Bastidas ha assenyalat que Espanya és el país de la UE que més atur està reduint, una dada que s’extrapola a la Comunitat Valenciana on quasi 39.500 valencians han trobat treball i on la previsió és que 51.000 valencians en situació de desocupació puguen tenir ocupació a final de 2017. “Des de l’últim any en la província de València el nombre de persones aturades s’han reduït en 28.300”.

En este sentit, ha assenyalat que a dia de hui prop del 60% de les 150 mesures acordades a l’inici de la Legislatura s’ha complit o estan molt avançades i s’han adoptat importants acords amb la resta de forces polítiques. En aquest sentit, ha assenyalat que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) representen l’acord amb major “consens” i “maduresa” de l’etapa democràtica ja que ha sigut recolzat “pel major nombre de forces polítiques de la història” en relació als set grups que els han recolzat.

“No s’han llevat la camiseta d’oposició”

Així, Bastidas ha destacat que es tracten dels Pressupostos “més socials” de la història ja que 72 de cada 100 euros estan destinats a política social. Sobre este tema ha assenyalat que la Comunitat Valenciana compta amb 851 milions extra, de manera que via finançament la nostra comunitat explica ja amb 2.200 milions d’euros més que l’últim Consell de PP, per la qual cosa ha exigit al President de la Generalitat, Ximo Puig, que els destine a polítiques socials.

Per a Bastidas, el Consell “no s’ha llevat encara la camiseta d’oposició” i no “han assumit que són Govern” i que “s’han de comportar com a tal” per a governar des de la lleialtat institucional pel que li ha instat a “prioritzar” i “destinar” els diners de més que rep del Govern a menors, dependència, educació i sanitat i “deixe de fer oposició de l’oposició”. En este sentit, ha exigit al Consell que vertebre i equilibre els seus pressupostos a la Comunitat ja que mentres un ciutadà de Morella rep 2.020 euros d’inversió, la inversió per càpita en la província de València és de 51 euros.

En un altre ordre de coses, la diputada ha assenyalat que a Espanya hi ha 14 milions de persones que reben una pensió, de les quals 494.000 són de la Comunitat Valenciana i, d’ells, des que Governa el PP hi ha 34.700 pensionistes més un 7,1% de persones que tenen assegurada la seua prestació.

Bastidas ha destacat que “malgrat encapçalar la majoria més minoritària” de la història recent del Congrés, s’han aconseguit “importants” assoliments gràcies a acords amb altres forces polítiques com són l’augment del salari mínim interprofessional fins a un 8%, l’engegada del Bo Social Energètic per als consumidors més vulnerables, els avanços en la llei Integral d’Autònoms, l’atenció als aturats de llarga durada o l’ampliació del permís de paternitat, entre moltes altres.

Diputats pel Corredor

Bastidas ha posat l’accent en la recent constitució d’un grup de treball en el Congrés dels Diputats en la qual estan representats les províncies que integren el Corredor Mediterrani per a recolzar “amb una sola veu” una infraestructura estratègica per al futur d’Espanya.

A més, s’han creat nombroses subcomissions en matèria de Violència de Gènere, Brexit, Justícia o de Víctimes del Terrorisme, unes propostes que se sumen als 15 Reials decrets Llei, els 4 Projectes de Llei, les 3 Proposicions de Llei i les 12 PNL en Ple i 120 en Comissió.