Aquests són els onze barris de València que tindran arbres de Nadal

L'Ajuntament incorporarà il·luminació nadalenca al pesebre de la Plaça de la Reina i incrementarà un 25% els bàculs decoratius.

actividades

Per quart any consecutiu l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, ha dissenyat una ornamentació i una il·luminació nadalenques descentralitzades amb l’objectiu de donar protagonisme a tots els districtes de la ciutat i afavorir l’activitat comercial en els barris i pobles.

Com a novetats enguany destaquen l’increment del pressupost per a la il·luminació nadalenca i l’augment d’arbres de Nadal per als barris de la ciutat. En total, hi haurà una trentena d’enclavaments a la ciutat amb ornamentació de Nadal, una circumstància que “permet que molts col·lectius aprofiten aquests nous punts d’atracció per a fer les seues propostes lúdiques a la ciutadania, amb el dinamisme que això implica per a tots aqueixos espais de la ciutat”, tal com va explicar el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, durant la presentació.

Enguany Benicalap i Malilla estrenaran arbres de Nadal, que se sumaran així als quals s’instal·laran en les places de Patraix, Campanar, Benimaclet, Sant Valer (en Russafa), la Creu del Canyamelar i Doctor Collado (a Ciutat Vella), Orriols, Sant Marcel·lí i Proveïments. En total, seran 11 els arbres que complementaran al tradicional de la Plaça de l’Ajuntament (van ser sis els dos primers anys del mandat i nou l’any passat).

D’altra banda, també s’incorpora la il·luminació del pesebre que els últims anys s’ha instal·lat en la Plaça de la Reina i s’afig una presa de tensió per a Nit de cap d’any en la plaça de Patraix. També als pobles es mantindran les cortines de llum LED o els cartells de ‘Bon Nadal’, que enguany també s’incorporen en Mahuella i Forn d’Alcedo. En la Plaça de l’Ajuntament també s’incrementaran un 25% els bàculs decoratius. En total, el pressupost s’incrementa un 33% respecte a l’any passat i arribarà als 80.000 euros.