La Comunitat Valenciana entra en
La Comunitat Valenciana entra en "riesgo alto" y se prepara para un nuevo escenario de restricciones

La incidència acumulada contínua disparada a la ciutat de València i els contagis no baixen. Segons les últimes dades de Sanitat aquesta se situa en 868 casos per cada cent mil habitants. Més de 200 punts per damunt de la mitjana de la Comunitat.

No obstant això, no totes les zones de la ciutat estan afectades per igual. Segons les dades de presència de COVID-19 en aigües residuals, els barris més perjudicats són Campanar, Malva-rosa, Benimaclet, el Pla del Real, Extramurs, Malilla i Natzaret.

Aquests barris són des de l’inici d’aquesta cinquena ona els que més contagis registren. Elisa Valía, regidora del Cicle Integral de l’Aigua, ha assegurat que les mostres de coronavirus en aigües residuals es mantenen en els mateixos nivells que a principis de juliol i que “la ciutat no ha sigut capaç de baixar-los en el que portem de mes”.

Aquesta realitat obliga a continuar prenent mesures i “encara que en les dades sí que s’aprecia la fi d’una tendència desbocada a l’alça“, tal com afirma la regidora, les notícies encara no són bones. “Hem de continuar realitzant un esforç col·lectiu en el compliment de les recomanacions sanitàries i les mesures de seguretat per a contenir el virus”, ha comentat Vàlua.

Per part seua, els barris amb menys presència detectada en aigües residuals són el Palmar, el Saler, Benimàmet i Rascanya.

AUGMENTA LA PRESSIÓ HOSPITALÀRIA 

L’actualització de les xifres de contagis i ingressos del cap de setmana ens deixa males notícies. Si bé, els contagis sembla que es comencen a estabilitzar, els 129 ingressos del cap de setmana fan que augmente la pressió hospitalària. Així, ja són 715 les persones hospitalitzades en tota la Comunitat. Unes xifres que no es veien des de març.

Segueix així aquesta cinquena ona la mateixa dinàmica de les anteriors. L’augment de la pressió hospitalària arriba setmanes després de la gran explosió de contagis.