Así se llamarán las cinco calles nuevas de Valencia
Calle de la Paz. / Gerard Eder (FLICKR)

València registra màxims històrics en els preus dels seus lloguers. La falta d’oferta en el mercat enfront d’una alta demanda està causant un tret dels preus. La capital del Túria ja situa el seu preu mitjà de lloguer en els 1.200 euros.

Un estudi de Càtedra Observatori de l’Habitatge de la Universitat Politècnica de València (UPV) corresponent al quart trimestre de 2022, constata una brusca disminució dels immobles disponibles en el mercat valencià.

La gran demanda de lloguers és fruit de la impossibilitat de molts col·lectius per a comprar un pis. A més, es comprova una estabilització dels preus encara que aquests arriben a màxims històrics.

Aquest 2022, la mitjana de pisos de lloguer a València ha arribat als 1.200 euros mensuals. La xifra suposa un 9,9% més que en 2021 i un 28% més que 2019. Això també indica un preu superior a la media hipotecària, que es troba en 900 euros mensuals.

Entre els barris més cars de la ciutat trobem el centre històric i el centre. El barri de Ciutat Vella se situa amb 1.679 euros al mes de mitjana. Seguidament, el barri de l’Eixample amb una mitjana de 1.612 euros al mes. El tercer lloc se l’emporta Pla de Real que roman amb 1.484 euros de mitjana mensual.

Entre els barris més econòmics de València estan Poblats del Sud i l’Oest que se situen per davall dels 800 euros. Jesús i Benicalap registren valors mitjans de 828 euros i 843, respectivament.

Tenint en compte la tipologia de l’habitatge, els preus de quatre habitacions registren una mitjana de 1.553 euros. Els de tres estan de mitjana en els 1.170 euros i els de dos en 1.083. Els estudis, per part seua, solen tenir un valor mitjà de 1.112€.