El barrio de Valencia con mayor presencia de coronavirus

Els resultats de les anàlisis de coronavirus presenten una consolidació de tendència a la baixa a València. La regidora de el Cicle Integral de l’AiguaElisa Valía, ha presentat hui les dades de les analítiques efectuades el passat 7 de setembre.

Valía ha advertit que caldrà esperar un parell de setmanes per a conèixer una situació més pròxima a l’actual realitat. L’increment de la mobilitat per les Falles, el final de les vacances escolars i la volta al treball seran claus en les pròximes anàlisis.

No obstant això, la regidora ha qualificat la situació de “bona”. Aquesta ha recordat que la tendència a la baixa es manté des d’el mes de juliol passat. A més, ha subratllat el fet que més del 80% de la població valenciana ja està vacunada. Malgrat això, ha reiterat la seua crida a la prudència. “Encara que estiguem vacunats, podem infectar-nos i podem contagiar als altres. Hem de continuar actuant amb tota la responsabilitat perquè ja hem fet molts sacrificis. Com més responsables siguem menys sacrificis haurem de dur a terme més endavant”.

Los barrios de Valencia con mayor presencia de coronavirusTRÀNSITS, EL BARRI AMB MÈS COVID DE VALÈNCIA

Segons les dades, la mitjana de concentració de covid en aigües residuals de València és de 29 milions d’unitats genòmiques per litre. Dels 24 sectors analitzats, 23 presenten nivells per davall del milió d’unitats genòmiques. “És una bona notícia i suposa una situació molt favorable”, ha afirmat.

Únicament el sector Trànsits, presenta una concentració major. Aquest té una xifra molt per damunt de la mitjana: 24 milions d’unitats genòmiques per litre. Valía ha qualificat aqueix resultat de “anomalia”. Ha explicat que, atès que cada anàlisi és una foto fixa d’un moment concret i que ha de substanciar-se en les anàlisis posteriors, aqueix resultat, tan allunyat de la mitjana, “possiblement es deu a una circumstància concreta, com una major concentració per major sedimentació, per exemple, per major presència de toallitas en l’àmbit de l’anàlisi, o un altre fet similar”.

“El normal és que en les pròximes anàlisis, les dades d’aquest sector s’unifiquen amb els de la resta de la ciutat; però haurem d’esperar quinze dies per a veure si es repliquen o no aqueixes dades”, ha assegurat.