Thyssen

Fundació Bancaixa inaugura el divendres 14 de febrer, al costat de la baronessa Carmen Thyssen, l’exposició Paraísos. Impresionismo europeo y americano. Colección Carmen Thyssen-Bornemisza, una proposta que recorre la representació del paisatge en l’art des de finals del segle XIX fins a mitjan segle XX amb una selecció d’obres entre les quals figuren noms clau de l’impressionisme com Claude Monet, Camille Pissarro o Paul Gauguin.

L’exposició que estarà en el Centre Cultural Bancaixa de València fins al 30 de juny es compon de mig centenar d’olis de mitjà i gran format que permeten veure a València una àmplia selecció d’obres dels fons artístics de la Col·lecció Carmen Thyssen – Bornemisza, depositades en espais com el Museu Thyssen-Bornemisza a Madrid i el Museu Carmen Thyssen a Màlaga.

L’exposició en tres àmbits

El primer, L’ànima del paisatge, presenta una visió espiritual, idíl·lica i sublim del paisatge, en un diàleg d’analogies entre la pintura americana i europea en el qual apareix la subjectivitat i idealisme romàntic i la percepció analítica del paisatge que proposa l’impressionisme.

El segon, Un jardí en el món, mostra una naturalesa domesticada, en la qual l’ésser humà és protagonista i plenament conscient de la seua capacitat de gaudir de l’entorn idíl·lic que ha creat.

Finalment, Paradisos oposats és una contraposició d’escenes bucòliques i pròximes d’un món tangible en el qual se cerca un reducte de benestar, pau i felicitat.