EDEM
Sede de EDEM junto a la escultura de Manolo Valdés.

València podria perdre el seu gran ecosistema d’emprenedoria i acceleració d’empreses presidit per Juan Roig. L’empresari porta temps anunciant el seu desig de creixement en la mateixa capital del Túria, concretament en el Tingaldo 4 del Port. No obstant això, les traves de l’Ajuntament són constants i han tibat la corda. Ara l’espai d’emprenedoria podria deixar València i marxar-se a Barcelona.

El consistori català ha oferit a Roig unes condicions avantatjoses per a instal·lar-se a la Ciutat Comtal. Segons ha pogut saber-se, el primer acostament entre l’Ajuntament de Barcelona i Llançadora ja s’ha produït.

Aquesta setmana, el seu director general, Javier Jiménez, ha visitat les principals àrees d’emprenedoria i innovació de Barcelona. Pel que sembla, els responsables municipals del govern de Ada Colau han promès facilitats com concessions a 25 anys en espais reformats que no requeririen d’inversions inicials.

Jiménez ha elogiat per mitjà de les seues xarxes socials l’actitud de Barcelona i el seu suport per l’ecosistema emprenedor a la ciutat. «És una passada veure totes les facilitats que des de l’ajuntament posen a les iniciatives perquè continuen creixent. Vots a favor de Llançadora a Barcelona?», ha expressat.

I què és el que impedeix a Joan Ribó donar llum verda a l’ampliació del projecte de Roig? Segons ha arreplegat ValenciaPlaza en declaracions de responsables de Lanzadera, el problema sembla estar en la remodelació de l’Embull 4, un disseny de 1911.

EL PP S’OPOSA AL BLOQUEIG: «L’ESQUERRA ÉS SINÒNIM DE FUGIDA D’OPORTUNITATS»

Des del Partit Popular les crítiques no han tardat a arribar. La portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Catalá, ha mostrat la seua preocupació pel bloqueig de Ribó. «La falta de diligència de l’Ajuntament davant un projecte estratègic per a València és molt preocupant», ha assenyalat.

«València no pot permetre’s aquesta fugida de talent i d’oportunitats perquè ací perd la ciutat i els nostres joves», ha declarat Catalá. La popular ha exigit respostes «avui mateix» de per què el govern de Ribó i del PSOE està bloquejant el projecte liderat per Roig.

«L’única cosa que veiem per part de Compromís i PSOE és que estan treballant per a Barcelona i no per a València. Primer van deixar escapar la Copa Amèrica que va acabar a Barcelona i boicotegen Llançadora, posant la catifa roja a Colau. Per no parlar del boicot continu a l’ampliació del Port. Per a qui governa Ribó i el PSOE? És clar que per als valencians, no».

“València necessita un govern àgil que crega en les nostres empreses i els pose totes les facilitats per a créixer», ha matisat. Catalá ha afirmat que «això només ho farà un govern del PP. Ens comprometem al fet que al maig les coses en aquesta ciutat canviaran«.

La portaveu del PP ha recordat que aquesta setmana també s’ha conegut que Innsomnia s’ha emportat a Madrid l’esdeveniment 100 Startups Health per falta de suport de la Generalitat i de l’Ajuntament. «L’esquerra és sinònim de fugida d’oportunitats i de talent», ha conclòs.