Barceló anuncia que la apertura de la hostelería no será
15/02/2021 La consellera de Sanidad, Ana Barceló, este lunes en À Punt ESPAÑA EUROPA COMUNIDAD VALENCIANA POLÍTICA À PUNT

El Consell i els sectors d’oci i hostaleria es reuneixen aquest dimarts amb l’objectiu de fixar les bases de la desescalada. No obstant això, des de Sanitat ja han anunciat que l’obertura no serà “al 100%” sinó que es farà “amb molta cautela”.

La consellera de Sanitat Universal i Salut PúblicaAna Barceló, ha sigut la responsable d’aquestes declaracions en la seua última entrevista concedida a À Punt. Segons Barceló, aquesta vesprada es debatran “diverses qüestions”. No obstant això, ha assenyalat que començaran “escoltant al sector per a prendre una decisió conjunta”.

La taula de negociació convocada per Sanitat i Turisme arrancarà a les 16.30 hores. La finalitat és planificar “molt bé” com es desenvoluparà la desescalada de la tercera ona. Amb ella tractaran d’evitar “una nova pujada de casos o més contagis del desitjable”.

A pesar que el Consell espera arrancar la desescalada amb la finalitat de les restriccions de l’1 de març, el sector hostaler confia en la via judicial per a reobrir les seues portes aquesta mateixa setmana.

Barceló ha recordat que el tancament de l’hostaleria està “avalat científicament”. A més, ha assenyalat que les restriccions adoptades per l’Executiu valencià no són “capritxoses” ni “s’han pres a l’atzar”.

LA COMUNITAT VALENCIANA REMUNTA LA TERCERA ONA

Respecte a la situació epidemiològica, la consellera de Sanitat ha recalcat que les dades es consoliden “a la baixa”. Barceló ha matisat que cada vegada hi ha “menys casos positius”. A més, ja s’ha recuperat la traçabilitat dels casos perduda per Nadal.

Quant al cep britànic, la responsable de Sanitat ha assegurat que la incidència “no és molt elevada“. Hui dia dita variant del coronavirus només s’ha detectat en menys del 7% dels casos.