Fa ja 100 anys, en un Bar anomenat “Bar Torino” va nàixer ,de la mà de cinc fallers, Gonzalo Medina, Augusto Milego, Julio Gascó, Andrés Bonilla, Pascual Gascó i Fernando Marzal, el València CF . D’aquell bar res queda, però el Amstel Bar Torino torna per a recrear el lloc on en els anys vint, va nàixer el club ché.

Situat en l’Avinguda Maria Cristina núm.5, la recreació de l’antic Bar Tonino es presenta com un punt de trobada per a l’afició valencianista. Des del dijous 23 al diumenge 26 de maig, Amstel i el València CF han preparat una programació oberta al públic de la qual poden gaudir els valencianistes i curiosos.

En la planta baixa del Amstel Bar Torino s’allotjarà una exposició on, al costat d’una rèplica de la copa del rei que va guanyar el València en 2008, hi haurà una selecció de fotografies que narra els esdeveniments més destacats de la història del club i algunes que mostren l’estreta relació de Amstel amb València, que es remunta quasi 75 anys i que es manté molt viva.

Entre altres activitats, Amstel Bar Torino acollirà la realització en directe de dos programes radiofònics especialitzats en esports, d’accés lliure fins a completar aforament que serviran per a analitzar el partit del dissabte i per a conèixer en profunditat la història de l’equip a través de curioses entrevistes.

Una altra proposta de la programació és la festa del dissabte 25, de 18 a 20h, abans del partit, on tindrà lloc un concert de la banda The Shag Sharks Trio amb música característica dels anys vint i hi haurà animacions per a submergir als assistents en l’ambient de la dècada en què va nàixer l’equip. I partir de les 21h, la projecció de la retransmissió de la final enfront del Barcelona inclourà la connexió en directe amb les Fan Zone en tots dos estadis, Mestalla i Benito Villamarín.

A més, es lliuraran regals durant el cap de setmana entre els assistents. El divendres des de les 21h i el dissabte des de les 18h se sortejaran en directe samarretes oficials del centenari del València CF i exemplars de l’edició col·leccionista ‘Amstel Amunt’, que va coberta amb l’himne de l’equip.

A aquesta botella única, s’uneix ‘Amstel Centenari’, una edició especial que serà la protagonista de les vetlades del Amstel Bar Torino.En ella es reconeix el treball de personatges destacats, però també el de moltíssimes persones anònimes que han portat avant el club en les últimes 10 dècades, com el seguidor Jorge Iranzo, que ha seguit a l’equip en innombrables viatges, o Pepe Vaello, soci i abonat durant més de 70 anys. I no podia faltar José Benet, soci número 1 del València Cf.

Un reconeixement que s’estén a tots els valencianistes, ja que es poden obtenir diferents regals i fins i tot personalitzar l’etiqueta d’aquesta ‘Amstel Centenari’.Els seus contraetiquetes inclouen un codi amb el qual els majors de 18 anys podran consultar a la web de la compañía si són guanyadors de samarretes del club, entrades per a un dels partits de l’equip, les botelles de col·leccionista ‘Amstel Amunt’, tours per Mestalla i experiències per a conèixer als jugadors a la Ciutat Esportiva de l’equip.