mascleta

El Ajuntament de València ha publicat el Bàndol de falles que regularà el dia a dia de la ciutat durant les pròximes setmanes.

Entre les principals novetats d’enguany es troba la restricció que s’ha posat a les bicicletes, patinetscarrets de bebè i maletes tipus trolley, ja que no es podrà accedir amb aquests elements a l’entorn de la plaça de l’Ajuntament durant les mascletaes o espectacles pirotècnics.

D’igual manera, es prohibeix l’entrada de botelles de vidrepots de beguda o altres objectes que es puguen llançar.

El bàndol, a més incorpora la capacitat d’introduir mesures específiques per a salvaguardar el patrimoni de la ciutat en zones com per exemple la Llotja, també inclou el increment d’urinaris, amb nova señalítica inclosa sobre els quals han de col·locar tant l’Ajuntament com les comissions falleres.

De fet, aquestes Falles seran les primeres amb un Pla Estructurat de Neteja i Gestió de Residus que permetrà no solament incorporar més lavabos i urinaris químics, sinó també augmentar la neteja en zones on es detecte la pràctica de botellon.

El pla també compta amb un reforç dels contenidors a la disposició de les comissions falleres i tota una sèrie de iniciatives per a fomentar la recollida i el reciclatge de residus, amb campanyes com la Gran Reciclá o Llaura Pots Licitar el Reciclatge.

El bàndol inclou un límitador de decibels per a revetles i orquestres

verbenas

También habrá horarios límite para la limpieza de verbenas, cenas y otros acontecimientos y los lugares de venta ambulantes tendrán que estar equipados con papeleras de recogida selectiva de residuos.

També hi haurà horaris límit per a la neteja de revetles, sopars i altres esdeveniments i els llocs de venda ambulants hauran d’estar equipats amb papereres de recollida selectiva de residus.

El bàndol també inclou la exigència a orquestres i discomóviles de disposar de limitadors de decibels que permetran un control acústic major, redundant així en una reducció de les molèsties que hi ha darrere de la major part de les queixes veïnals i permetent a les comissions falleres tenir garanties del compliment de les ordenances quant als límits de decibels i el descans veïnal.

Les carpes eixiran al carrer el 12 de març i de manera escalonada

En la mateixa línia, ha ressaltat l’acord perquè la majoria de les carpes isquen als carrers el dia 12 de març si bé s’afavorirà una eixida escalonada per a garantir que totes les comissions falleres puguen disposar d’elles des del primer dia d’activitats autoritzades.

Igualment destaca que, malgrat mantenir el nombre de dies d’activitats permeses, el col·lectiu faller ha optat per a prioritzar les revetles en cap de setmana per a guanyar en conciliació i garantir una major participació de públic, incloent als fallers i falleres.

Entre les novetats d’enguany també hi ha el compromís de les comissions falleres per a informar amb anterioritat a Protecció Ciutadana d’aquelles activitats per a les quals esperen una afluència major a mil persones, facilitant així una millor planificació a serveis com a Policia i Bombers per a garantir la seguretat.