La música té una cita a València. La capital del Túria calfa motors per a albergar la 132 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Ciutat de València’. Un esdeveniment cultural de caràcter internacional que enguany reunirà a 28 societats musicals no solament de la Comunitat Valenciana sinó també d’Europa i Amèrica.

A més d’estes dades, el Certamen de Bandes de València és el que posseeix més quantitat de diners per premis i per participació. També destaca per ser l’únic amb un Precertamen en els barris de la ciutat, una activitat molt cridanera per ser una forma d’acostar la música a la ciutadania.

A més enguany el Certamen ve amb novetat i és que Rafael Sanz-Espert ha sigut elegit com el pròxim director de la Banda Municipal de València. Sanz s’ha mostrat molt agraït pel seu nomenament i ha anunciat el seu objectiu de fomentar la qualitat de la banda valenciana per a posicionar-la com un referent internacional.

Serà dilluns que ve 16 de juliol quan la millor música de bandes comence a sonar per cada racó de València gràcies al Precertamen. Tres dies després les societats musicals es donaran cita en el Palau de la Música per a demostrar la seua qualitat sonora a tots els amants d’aquests ritmes sonors.