(EFE).- El portaveu parlamentari de Compromís, Joan Baldoví, ha afirmat hui que el president del Govern, Mariano Rajoy, “no ha entès gens” al seguir oferint els tribunals com a única alternativa al desafie independentista a Catalunya.

En declaracions als periodistes abans del ple del Congrés, Baldoví ha expressat la seua preocupació per la situació a Catalunya i per la resposta del Govern expressada anit per Rajoy durant una declaració institucional en Moncloa.

“El president no ha entès gens, seguix oferint una única alternativa que sempre passa pels tribunals, però no oferix cap solució”, ha respost el portaveu de Compromís a preguntes dels periodistes.

Ha advertit a més de que, amb independència de si el pròxim 1 d’octubre se celebra o no el referèndum d’independència, “el problema no va a acabar”.

Per al diputat valencià, Rajoy actua com a “don Tranquedo però sense oferir una solució política a un problema polític”. “S’està infravalorando la desafecció que mesurades com les d’ahir estan generant a Catalunya, atraient a posicions contràries al que pretén el senyor Rajoy amb mesures purament repressives”, ha alertat.