El balcón del Ayuntamiento reabrirá sus puertas al público
Fachada principal del Ayuntamiento de Valencia. / Ken Farge

El Ajuntament de València torna a obrir les portes del balcó per a acostar la institució a la ciutadania. El dimarts 8 de juny es recuperarà després de mesos de tancament per a evitar la propagació de la pandèmia.

L’alcalde Joan Ribó ha sigut el responsable d’anunciar la reobertura abans d’iniciar-se la sessió plenària de maig. Ribó ha explicat que amb aquesta mesura “l’Ajuntament comença a normalitzar les visites al balcó i al Museu Històric Municipal. Dos dels elements més atractius i emblemàtics per a la ciutadania”.

Segons Ribó, la reobertura és possible gràcies a que els índexs d’incidència del coronavirus es mantenen baixos a València. “L’obertura de l’Ajuntament la farem amb respecte d’aforament i amb totes les mesures de seguretat adequades”.

El balcón del Ayuntamiento reabrirá sus puertas al público
Diversos visitants al balcó de l’Ajuntament de València.

L’alcalde a explicat que, d’aquesta manera, “València fa un pas més en l’eixida del túnel. De fet, ha concretat, que segons les últimes estadístiques, a València aquest indicador és menor de 30, mentre que a Madrid arriba a 210.

“Si no tenim turistes no és per culpa del nostre treball sinó del qual no han fet altres comunitats que es dediquen a altres treballs”, ha lamentat. “A València treballem per a normalitzar la situació amb totes les mesures que establisquen les autoritats sanitàries”.

L’obertura del balcó de l’Ajuntament va ser una de les principals novetats del Govern de Ribó. La iniciativa va arribar amb èxit a la societat valenciana i als turistes. Segons les últimes xifres, en 2019 un total de 89.463 persones, entre residents i visitants, van optar per visitar les dependències consistorials.