‘El barman de les estreles’ que dirigeix Eva Vizcarra compta amb la participació d’importants figures del cinema espanyol i del món cultural del país, entre el que es troben els directors Álex de l’Església i Javier Rioyo; l’escriptor Carlos Abella, l’actor Paco León; les actrius Paz Vega, Natalia Verbeke, Cayetanta Guillén Corb i María Esteve i el periodista Luis de l’Olmo.
Javier Vercher i Peter Gun posen la banda sonora a aquest treball filmat entre Madrid i València, en el qual també participa la banda Limbotheque. La pel·lícula arreplega la història d’un bar llegendari pel qual van passar estreles de Hollywood de la talla de Ava Gardner, Llana Turner i Sophia Loren; toreros com Manolete i Luis Miguel Dominguín; escriptors com Hemingway, cineastes, arquitectes, músics, polítics, personalitats de tot tipus, que van convertir el local en un lloc mític.
El Chicote, fundat en 1931 pel barman Perico Chicote i situat en la Gran Via madrilenya, es va convertir en un lloc de visita obligada per a tots els que arribaven a la ciutat cercant «un complimente postinero amb la crema de la intel·lectualitat» com cantava el mexicà Agustín Lara en el seu cèlebre **chotis.
No obstant això el documental «El Barman de les Estreles» va més cap enllà. No es conforma amb contar relats de glamur i copes i usa el pretext del local i del seu fundador per a explorar en les profunditats de les diferents etapes de la història espanyola. De la República, a les bales de la Guerra Civil. Del franquisme a la transició, la Moguda i fins als temps actuals.
Endora Produccions i Televisió Espanyola produeixen aquest documental que aprofundeix en el microunivers espanyol contingut en un local on el mateix es trobaven alts funcionaris del règim franquista amb personatges de l’oposició i on es juntaven l’estraperlo, els negocis i la política amb les més altes discussions intel·lectuals.
La cinta compta amb el suport del Institut Valencià de Cultura i va ser realitzada per un equip cent per cent valencià.
El bar Chicote, una figura present al cinema nacional en pel·lícules tan emblemàtiques com «Les Abraçades Trencades» de Pedro Almodóvar o «Amants» de Vicente Aranda, és en sí un personatge que ens meravella per la seua capacitat de moure’s sense problemes entre els diferents signes polítics i alhora un pretext per a narrar una part important de la història espanyola
Un espai sempre envoltat de rumors, històries escabroses, de misteris. Un suposat niu d’espies en els anys quaranta i lloc privilegiat per a la prostitució de luxe. Seu del Museu Chicote, que va arribar a albergar fins a deu mil botelles de diferents begudes, va anar també un lloc clau durant La Moguda.
Actualment continua sent un punt de trobada i referència a Madrid.