El Ayuntamiento se niega a nombrar a Rita Barberá como Alcaldesa Honoraria de Valencia

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha advertit hui que el PP mantindrà la seua proposta de nomenar a Rita Barberá com a Alcaldessa Honoraria de València perquè enguany es compleixen 30 anys de la seua arribada a l’alcaldia.

La proposta la va fer la portaveu del PP ahir dia 26 d’abril per escrit. Aquesta responia a la petició feta pel Govern de Ribó i avui havia de tractar-se en la Junta de Portaveus. No obstant això, finalment no s’ha fet.

Catalá ha afirmat que no presentarà cap nom alternatiu. A més, ha assegurat que Ribó ha decidit evitar-ho passant la decisió a la comissió de Cultura. El Govern del Rialto ha al·legat que el PP està utilitzant la figura de Barberá per a les seues lluites internes del partit. Així mateix, assenyalen que és un ardit per a la disputa del lideratge de PP valencià.

Davant aquestes afirmacions, la popular considera amb són “mentides i excuses” d’una “esquerra acomplexada” davant la figura de “una gran dona”. Assegura que la negació de Ribó “és la típica resposta d’un home que no arriba a l’altura d’una gran dona com va ser Rita Barberá. Això és el que veig de la resposta que ha donat l’equip de Govern”.

Com a alcalde de València li correspondria respondre a un sentiment social i fer honor a una persona que ha estat durant molts anys en l’alcaldia de València i que, malgrat no ser del mateix signe polític, mereix aqueix reconeixement”.

“RIBÓ QUIERE AMAGAR-SE I NO DONAR LA CARA” 

Catalá ha denunciat la posició de Ribó de no voler abordar en la Junta de Portaveus els nomenaments “com sempre s’ha fet i derivar-ho a la comissió de Cultura”. Amb aquesta estratègia, “l’alcalde vol amagar-se i no donar la cara per a tractar d’ocultar la seua postura en contra de la nostra proposta”.

La popular espera que el Govern de Ribó i PSOE recapacite. A més, assenyala que per a la desestimació s’ha argumentat que Barberá “va morir fa molt poc”. “És una excusa que no se sosté. L’any passat, acabat de morir el regidor d’Hisenda, el socialista Ramón Vilar, se’l va nomenar regidor honorari. Tota la corporació ho decidim i el PP va estar on havia d’estar. Recolzem la proposta i vam estar a l’altura de les circumstàncies. Per això em sembla una miopia institucional i baixesa política no acceptar aquesta proposta”.

La portaveu del PP ha anunciat que a través d’una moció en el ple més pròxim al fet que es complisquen els 30 anys d’accés a l’alcaldia de Rita Barberá presentaran una moció perquè una infraestructura important de la ciutat porte el nom de l’exalcaldesa.