La avenida del Puerto peatonalizará una parte para convertirse en un
Atardecer de la avenida del Puerto de Valencia. / FOTO: Alfonso Beltrán.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament, Sandra Gómez, ha anunciat la peatonalització parcial de l’avinguda del Port. Gómez ha assenyalat que “no serà una una avinguda preferent per al vehicle privat, sinó que es convertirà en un gran passeig cap al mar“.

La regidora socialista ha destacat que “per fi València comptarà amb un gran passeig cap a les nostres platges, sense destruir cap barri“. Una actuació de recuperació d’espai públic, que se suma a la que s’està realitzant en la Plaça de l’Ajuntament. També a les quals es desenvoluparà en l’avinguda Pérez Galdós i Giorgeta, així com en la plaça de Sant Agustí. Totes elles s’emmarquen en un Pla de Peatonalització en el que s’està treballant.

“Des de Urbanisme recuperarem espai públic de l’avinguda del Port. Una avinguda que actualment compta amb quatre carrils de trànsit privat i un carril bus”. D’aquesta manera, Gómez ha manifestat que volen recuperar una part important de l’espai. Per a això, ampliaran les voreres de manera que els veïns del barri “puguen gaudir d’un passeig”.

“Caminem cap a una ciutat més amable i verda i això passa per recuperar el nostre espai públic. Si abans del COVID-19 recuperar espai públic era important, ara és imprescindible a la ciutat que ve”, ha destacat.

LES PEATONALITZACIONS QUE VINDRAN

La vicealcaldessa ha anunciat el objectiu d’estendre aquestes peatonalitzacions a “més zones de la ciutat”. “Ja ho anunciem per a Pérez Galdós, Giorgeta i la plaça de Sant Agustí. El següent pas el volem donar en l’avinguda del Port, perquè no solament siga una gran avinguda cap al port, sinó un gran passeig cap al mar”.

En el cas de Pérez Galdós i Giorgeta s’eliminarà un carril de circulació per sentit per a ampliar les voreres. Aquestes passaran de tot just dos metres a una amplitud d’al voltant de quatre metres. El carril bus tindrà un ample de 4,20 metres i serà compartit amb un carril bici unidireccional en cada sentit.

En la reforma de Sant Agustí, s’eliminarà la dàrsena central actualment en desús per a guanyar un gran espai per als vianants i convertir-la en una vertadera plaça.