El Ayuntamiento mantiene una parada de autobús en una plaza peatonalizada
La antigua parada de la EMT en la reformada plaza de San Agustín.

Va ser el passat 18 d’agost quan l’Ajuntament de València va anunciar el fi de les obres de la plaça de Sant Agustín. Encara que semblava que la conversió en zona de vianants s’havia completat amb èxit hi havia un detall que faltava: una parada d’autobús.

La marquesina per la qual anteriorment circulava la ruta 80 ha quedat inutilitzada després de la reforma. El seu manteniment en plena plaça és un fet que ha cridat l’atenció dels veïns del centre. A més, alguns valencians no han dubtat a mostrar la seua opinió a través de xarxes socials.

El diari Las Provincias va explicar el motiu d’aquest manteniment tan cridaner. La regidoria de Desenvolupament Urbà no ha pogut eliminar-la per un tema econòmic. La marquesina compta amb dos opis publicitaris obligats a mantenir-se per contracte amb l’EMT.

A més, des de la regidoria també van afegir que aquesta parada oferia ombra i més seients, un motiu que no ha convençut ni a veïns ni a comerciants del centre i és que aquests han criticat l’escassetat d’ombres que hi ha en la nova plaça de Sant Agustín.

68.000 EUROS DE REFORMA

L’actuació en la plaça de Sant Agustín ha consistit en la conversió en zona de vianants de l’espai comprès entre les dàrsenes d’autobusos de l’EMT i la façana de l’església. Segons l’Ajuntament, les obres han anivellat les diferents cotes per a crear un espai continu i accessible. A més, han introduït una mica de vegetació amb jardineres cedides per la Marina de València. Tot això ha tingut un cost de 68.000 euros, uns 30 euros el metre quadrat.