Diseño de la peatonalización de la avenida Ausiàs March de Valencia.
Diseño de la peatonalización de la avenida Ausiàs March de Valencia.

L’avinguda Ausiàs March es prepara per a la seua conversió en zona de vianants. El Ajuntament de València ha presentat hui el projecte que pretén transformar la via en un bulevard paisatgístic i ambiental. L’objectiu és vincular l’avinguda al Parc Central i connectar les grans vies en els barris del sud-est de València.

“Aquest projecte dotarà als barris de Malilla, en Corts i Na Rovella de nous espais públics i zones verdes. A més, dinamitzarà l’activitat comercial al voltant de la zona d’actuació; millorarà la qualitat ambiental; i potenciarà la mobilitat sostenible”, ha declarat el regidor d’Hisenda, Borja Sanjuán.

“Aquesta actuació entronca amb una estratègia de generar grans itineraris per a vianants, places per a vianants i corredors verds que es duu a terme des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana”. Amb la renaturalización de l’avinguda Ausiàs March es generarà un corredor de biodiversitat, un eix entre el Parc Central i els espais verds perifèrics mitigant els efectes del canvi climàtic a la ciutat.

Situación actual del tráfico en la avenida Ausiàs March.

Les actuacions que estan dissenyant des del departament de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, consistiran en l’ampliació d’espai per a vianants i per a mobilitat activa i sostenible; implantació de vegetació per a formar espai verd que dóna més qualitat ambiental; i implantació d’usos ciutadans al llarg de l’eix.

En aqueixos usos ciutadans destaca un carril bici; espais de plaça i trobada; zones biosaludables; zones de joc; instal·lacions esportives xicotetes; i microreserves de biodiversitat. El pressupost per a la redacció del projecte de 600.000 euros.

Previsión de la nueva avenida Ausiàs March.

L’AVINGUDA AUSIÀS MARCH REDUCIRÁ ELS SEUS CARRILS A la MEITAT

L’àrea total d’actuació en l’avinguda Ausiàs March és de 81.900 m² i la longitud total de 1.250 m. En total es recuperarà 37.000 m² d’espai per a vianants que juntament amb l’actual formen un total de 54.500 m².

Els percentatges d’espai per a vianants i espai per al trànsit rodat canviaran. Ara un 78% és per al trànsit rodat i un 22% per a vianants. “El nou eix verd d’Ausiàs March es transforma invertint el percentatge i multiplicant per tres l’espai per a vianants amb un 66% i un 34% per al trànsit rodat”, ha apuntat Sanjuán. Per això es passarà dels 12 carrils existents a 6 reduint així a la meitat l’espai destinat al trànsit.