Fiesta fallera de un colegio de Valencia.
Fiesta fallera de un colegio de Valencia.

Les vacances escolars de les Falles 2022 podrien ser més curtes de l’habitual. La regidora d’Educació, Maite Ibáñezproposarà al Consell Escolar de València que siga festiu en els col·legis el 17 i 18 de març.

A aquests dos dies s’incorporaria un tercer: el dimarts 7 de desembre. Amb aquesta jornada els centres escolars gaudirien d’un macropont. Serien cinc dies de festa consecutius perquè s’uniria la festivitat del Dia de la Constitució (dilluns 6 de desembre) amb la Immaculada (dimecres 8 de desembre).

En aquest cas, els centres escolars haurien d’impartir classes fins al 16 de març inclusivament. Aquesta data s’havia sol·licitat a la Conselleria d’Educació perquè també anara festiu. La idea del Ajuntament de València era poder retardar la finalització de curs en el calendari escolar.

No obstant això, la Conselleria d’Educació ha resolt que el curs no pot finalitzar un dia més tard del qual ja està fixat. Per això, des de la regidoria s’ha optat per proposar que el 16 de març siga lectiu. En aquest cas finalment, els col·legis comptarien amb unes vacances falleres de dos dies posat que la festivitat de San José el 19 de març cau en dissabte.

Serà aquesta vesprada quan el Consell Escolar Municipal realitze la votació. A les 17.00 hores es decidirà com resoldre les pròximes festes falleres de València en l’etapa educativa. D’obtenir-se llum verda, els col·legis viuran una de les Falles més curtes dels últims anys.