Corredor

Adif Alta Velocitat (Adif AV) realitzarà entre el 5 d’octubre i el 12 de novembre una nova fase de les obres d’implantació de l’ample internacional en el tram València-Castelló del Corredor Mediterrani.

Les actuacions es desenvoluparan en l’estació de Puçol (València) i consistiran en la substitució de sis desviaments o canvis d’agulles per altres mixtos, aptes per a els amples de via, i el seu enllaç amb els dispositius del mateix tipus ja instal·lats en fases anteriors.

Les obres s’executaran en diverses fases en les diferents vies de l’estació, i principalment en horari nocturn i en caps de setmana, amb la finalitat de reduir al màxim les afectacions al trànsit de trens. Per a això, s’ha dissenyat la següent programació:

  • Des del divendres 5 d’octubre a les 23:30h fins al dimecres 10 d’octubre a les 05:40h, es produirà el tall de les vies 1 i 3 de l’estació i trajectes en període nocturn.
  • Des del divendres 19 d’octubre a les 23:30h fins al dilluns 22 a les 05:40h i del divendres 26 d’octubre a les 23:30h al dilluns 29 a les 05:30h, es procedirà al tall de les vies 2 i 4 de l’estació i es restringirà el trànsit per una via en el trajecte Massalfassar-Sagunt.

Durant l’execució d’estes obres, i amb la finalitat de garantir la seguretat tant dels treballs com de l’explotació ferroviària, s’implantaran diverses Limitacions Temporals de Velocitat (LTV) al pas per esta estació de la comarca de L’Horta Nord.

Esta nova actuació reafirma el compromís del Ministeri de Foment i d’Adif amb la planificació i el desenvolupament del Corredor Mediterrani, amb noves actuacions que impulsen i avancen en la construcció d’esta infraestructura estratégica.

Corredor
Acte empresarial del Corredor Mediterrani en IFEMA.

Modificació dels serveis ferroviaris

Durant la realització d’aquests treballs, entre el 6 i el 17 d’octubre, els AVE entre Madrid i Castelló no circularan en el tram entre València i Castelló, però continuaran circulant entre Madrid i València, oferint-se la possibilitat d’utilitzar o bé un servei d’autobús entre València i Castelló, o bé els serveis de Rodalies i Mitjana distància entre les dos capitals.

Finalment, entre el 18 i el 28 d’octubre, només els viatgers de l’AVE Madrid-Castelló amb eixida de Porta d’Atocha a les 09.40h seran encaminats des de l’estació València Joaquín Sorolla, en un servei d’autobús fins a Castelló, amb la finalitat de garantir la mobilitat fins a destinació. De la mateixa manera, els viatgers de l’AVE Castelló-Madrid, amb eixida a les 13.30h, realitzaran el trajecte amb autobús fins a València des d’on continuaran el viatge en Ave fins a la destinació final. Els altres dos serveis Ave entre Madrid i Castelló, un per sentit, circularan amb normalitat durant tot el trajecte.

Renfe i Adif AV lamenten les molèsties que puga ocasionar als viatgers este tipus modificacions horàries i alteracions de l’oferta habitual, que són necessaris per a permetre els treballs en la infraestructura. Els trens afectats pels transbords poden patir demores. Per als recorreguts amb autobús, no s’admetran bicicletes ni animals domèstics.

Tota la informació sobre aquesta modificació del servei així com sobre horaris i freqüències es podrà consultar en les webs www.renfe.es i www.adif.es (apartat Estat de la Xarxa), en el telèfon d’informació 912 320 320, en l’App Adif en el teu mòbil, així com en les xarxes socials (@renfe, @InfoAdif).

El ministro de Fomento afirma que el Corredor Mediterráneo está “en su recta final”