El AVE 'low cost' francés anuncia su próxima parada en Valencia
La compañía de AVE "low cost", Ouigo, planea llegar a Valencia este otoño.

El nou operador de trens d’alta velocitat a Espanya, OUIGO, pararà pròximament a València. La companyia francesa ha anunciat la seua arribada a la capital del Túria la pròxima primavera amb una ruta que connectarà la ciutat amb Madrid.

Segons ha comunicat hui l’empresa, la connexió entre València i Madrid comptarà amb sis viatges diaris. En concret seran tres trens d’anada i altres tres de tornada. Aquests se sumaran a els sis ja existents dels AVE low cost de Renfe (AVLO), els viatges del qual començaran el dilluns 21 de febrer i que van eixir a un preu que va partir dels 7 euros.

En el cas dels vagons OUIGO, els preus de venda partiran dels 9 euros. Entre els avantatges d’aquesta línia d’alta velocitat destaca la gran capacitat als seus trens. Així, aquests vagons albergaran 509 places repartides entre les seues dos altures. Així, s’espera que amb l’arribada a la Comunitat Valenciana, la companyia trasllade a un total de 1.018 passatgers per trajecte.

Al marge de València, OUIGO també arribarà pròximament a la ciutat d’Alacant. La inauguració dels viatges es preveu per a tardor d’aquest mateix any i comptarà amb parada a Albacete. En total seran quatre trajectes diaris: dos d’anada i altres dos de tornada. Respecte als preus, també s’espera que isquen a la venda des dels 9 euros.

TRENS DE DOBLE ALTURA: EL CEL I LA TERRA

La infraestructura d’SNCF està formada per 14 trens Alstom Euroduplex de doble altura. És la primera vegada que Espanya compta amb trens de dos pisos per la xarxa ferroviària. Això permet ampliar el nombre de places a la venda i abaratir costos de viatge.

Una hostessa d’Ouigo espera al costat del tren a Atocha. / PIERRE-PHILIPPE MARCOU (AFP)

En total són 509 places oferides per tren i estan distribuïdes entre el ‘Cel’ i la ‘Terra’, noms que rep cadascuna de les dos plantes. En el ‘Cel’ hi ha servei de bar i es pot accedir a ell encara que es viatge en la planta inferior.

Tots els seients disposen d’endolls per a connectar i carregar qualsevol tipus de dispositiu. A més, si es vol viatjar amb major comoditat hi ha opció de pagar un suplement i anar en seients XL.