autocine
Autocine de Madrid.

Des que el coronavirus va arribar als Estats Units, tots els cinemes del país estan tancats indefinidament, igual que en molts països del món. Per això, el sector audiovisual estudia alguna solució per a fer front a la gran pèrdua econòmica que patirà la indústria. Per això, el sector de l’autocinema creu que pot ser una possibilitat enfront de la pandèmia.

A finals de març eren entorn de tres-cents autocinemes els que romanien oberts en tot els Estats Units. Aquesta és un senyal que encara perviu, encara que siga de manera molt residual, una de les formes més habituals d’entreteniment dels anys trenta a Amèrica del Nord.

El jove cineasta Spencer Folmar ha proposat construir un cinema per a 500 cotxes amb cinc pantalles a la seua ciutat natal, Eustis (Florida). És una de les més cèntriques de l’Estat amb 20.000 habitants. A més, la intenció és que tinga una pantalla de més de 36 metres d’altura i, així, batre un rècord mundial.

L’única cosa que podria afectar els autocinemes és que no tindran noves estrenes. Ja han sigut diverses les companyies que han afirmat que fins a finals d’estiu no hi haurà llançaments. “No tenim res que mostrar als nostres cinemes per als pròxims quatre o cinc mesos”, ha dit Folmar.

Una situació sense precedents

Com ha afirmat Folmar, la indústria cinematogràfica es troba en “una situació mai vista i sense precedents” pel coronavirus. “Els més danyats seran les principals cadenes de la indústria com AMC, Regal Cinemas o Cinemax”, ha declarat. No obstant això, ha assenyalat que els autocinemes tenen l’oportunitat de créixer davant aquesta situació, ja que cada espectador es troba aïllat en el seu propi vehicle.

El cineasta va aconseguir l’aprovació de l’ajuntament d’Eustis per a comprar el terreny i començar la construcció. Però això va ocórrer abans que el coronavirus arribara fort als Estats Units. En data d’avui, és el país amb més contagis i morts per Covid-19 de tot el món.

El passat 11 d’abril Trump va aprovar la situació de desastre en tots els Estats del país. L’últim Estat a aprovar-lo va ser Wyoming. Així, tot el país es troba en aquesta tessitura, alguna cosa que mai havia ocorregut. Malgrat que cada Estat ha pres unes mesures diferents, en quasi tots s’han suspès les classes. A més, estan prohibits els esdeveniments amb més de deu persones. Així, són més de quaranta Estats els que estan en quarentena, entre els quals es troba Florida.