turistas extranjeros

L’arribada de turistes estrangers s’ha incrementat en un 18,4% interanual a la Comunitat Valenciana durant el primer semestre de 2017, amb un total de 3.893.936 de visitants internacionals fins a juny, segons l’informe elaborat per l’Agència Valenciana del Turisme a partir dels resultats de l’enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur), que ha publicat recentment l’INE.

Cal destacar que, solament en el mes de juny, el creixement ascendeix al 19,7% interanual, amb un total de 873.848 turistes estrangers. Una pujada molt per sobre de la mitjana nacional, situada en un 11,6% pel que fa al mateix mes de l’any anterior.

Davant aquestes dades, el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “el bon comportament del turisme en el primer mes de la temporada estival, la qual cosa aferma les previsions que manegem per al conjunt de l’estiu i de l’any”.

En aquest sentit, Colomer ha ressaltat que “aquest indicador sobre arribades de turistes internacionals és fonamental per a l’increment de la rendibilitat del sector, per l’impacte que la seua despesa en destinació té sobre l’economia valenciana i la creació d’ocupació”, al mateix temps que ha apuntat que “aferma l’engegada de productes turístics diferents, més centrats a viure experiències singulars i lligats a la cultura, la gastronomia, etc”.

Per al secretari autonòmic, “açò suposa un assoliment en la nostra capacitat per a diversificar l’oferta i atraure nous públics, així com un reconeixement a l’esforç d’un sector que és fonamental per a l’economia valenciana”.

En aquest context, ha volgut recordar que, segons les previsions del seu departament, la Comunitat Valenciana rebrà aquest estiu prop de 4 milions de turistes internacionals, la qual cosa representa un increment proper al 10% enfront de la temporada estival de 2016. A més, està previst que aquests realitzen una despesa total superior als 4.000 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 12% enfront del mateix període de 2016.

Seguint aquesta dinàmica, per al conjunt de 2017, Colomer ha indicat que “la Comunitat Valenciana espera aconseguir els 8,5 milions de turistes estrangers, registrant un nou rècord històric en superar els 7,8 milions de l’any passat”.

Juny, un molt bon mes per al turisme valencià

Respecte a les dades referents al passat mes de juny, l’enquesta Frontur mostra que els turistes estrangers que han arribat a la nostra destinació per aeroport han augmentat un 17,7%, mentre que els que ho van fer per carretera han pujat un 37,4% interanual.

Per mercats el creixement és especialment destacable en el cas del mercat francés, amb un creixement del 36%; l’alemany (+33,9%) i el britànic (+3,1%) amb més de 300 mil turistes arribats a la Comunitat Valenciana durant el passat mes.

cal destacar que el mercat britànic acumula un creixement en la nostra destinació del 15,3% interanual durant el primer semestre de l’any, amb una quota del 35,5%. Altres mercats que també registren resultats positius fins a juny són els Països Nòrdics amb una pujada del 21% interanual i França, que augmenta un 14,9% pel que fa al mateix període de l’any anterior.