Denuncian el aumento de robos y agresiones en el centro y el cauce del río esta Navidad
Agente de la Policía Local de Valencia patrulla por las inmediaciones de la avenida Blasco Ibáñez. / PLV

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha informat hui que el Defensor del Poble ha admès la denúncia que va presentar el Grup Popular a l’Ajuntament de València sobre el augment de la delinqüència i la falta de policies als carrers.

L’anunci coincideix amb la denúncia del creiximent de la inseguretat als carrers de València. Segons la popular, “els veïns ens estan traslladant un augment de robatoris i agressions en el centre i en el riu durant aquest Nadal“.

L’objectiu del PP és recuperar la seguretat ciutadana i dotar a la ciutat de més presència policial. “Esperem que Ribó reaccione d’una vegada perquè ja són dues les institucions (el Defensor del Poble i el Síndic de Greuges) que han admès la queixa del Partit Popular per la falta d’agents de policia a la ciutat de València”.

Segons les dades del Ministeri de l’Interior, València és de les ciutats on més ha augmentat la delinqüència (36,5%). La xifra contrasta amb el cas de Barcelona on baixen les denúncies; i de Madrid que només puja un 9%. També destaca un augment preocupant dels robatoris amb força en domicilis (+78,2%); furts (+66,8%); i un 67,9% els delictes sexuals.

EL PP SOL·LICITA MÉS POLICIES PER A FRENAR LA DELINQÜÈNCIA

Catalá ha recordat que València compta ara amb 200 policies menys que en 2015. A més, critica que la burocràcia i lentitud del Ajuntament de Ribó està llastrant està falta de policies.

En aquest sentit, ha denunciat que encara no estan aprovades les bases de l’Oferta d’Ocupació Pública de 2020 ni la convocatòria de 2021. “Esperem que ara sí que es posen les piles perquè la inseguretat ciutadana preocupa i molt”.

Finalment, des del PP s’ha recordat que el pressupost de Ribó i el PSPV per a 2022 només contempla crear 1 plaça més de policia local, mentre que el nombre de vacants augmentarà un 10%, és a dir,  hauran 40 policies menys.