ExpoForum

L’Ateneu Mercantil de València acull la mostra EXPOFORUM2019 VALÈNCIA, un esdeveniment organitzat per la Fundació Ateneu Mercantil. L’acte ha estat presidit pel President de la Generalitat, Ximo Puig, el President de les Corts, Enric Morera, la regidora de l’Ajuntament de València, Glòria Tello i la Presidenta de la Fundació Ateneu Mercantil, Carmen de Rosa.

Aquest projecte, que compta amb el suport de la Generalitat, les Corts i l’Ajuntament de València,naix en commemoració dels 110 anys de l’Exposició Regional de 1909 i de la necessitat de recuperar l’esperit pioner i innovador de la ciutat de València i de la Comunitat, en general.

Cal recordar que fa més d’un segle, València va acollir l’Exposició Regional com una manera de mostrar al món que era una ciutat moderna i disposada a acceptar els reptes del segle XX. Amb aquest certamen, empreses de tot tipus van tindre l’oportunitat de gestar i promocionar els seus productes marcant un abans i un després en el desenvolupament arquitectònic de la ciutat.

A més va suposar un gran esperó per a la societat civil valenciana que va veure com la seua ciutat es convertia en el paradigma dels valors, l’avantguarda i l’oportunitat.

Segons la Presidenta de la Fundació Ateneu Mercantil de València, Carmen de Rosa, “és moment de recuperar aqueix esperit i mostrar la nova València que estem construint entre tots, unint valors com a esforç, sostenibilitat, dinamisme, emprenedoria, respecte, investigació i digitalització. És moment de recuperar l’orgull dels valencians per la seua ciutat i per, ser, viure i sentir València”.

També ha destacat “la importància de presentar al món tots els nostres recursos actuals, preparar les bases d’un gran pla estratègic per a l’època digital i convertir a València i a l’Ateneu Mercantil en fòrum de debat sobre grans tendències en tots els sectors de la vida econòmica, cultural, social”.