El primer carril Bus/VAO de la Comunitat llega a Valencia
Carril bus-VAO en una carretera de Cataluña. / GEMMA SÁNCHEZ (ac

L’era dels embossos quilomètrics per a entrar a València per la V-21 arriben a la seua fi, o això es preveu. El Ministeri de Transports i Mobilitat ha obert hui la circulació del tercer carril en sentit a la ciutat.

La inauguració ha arribat després de quatre anys d’obres i una inversió de més de 23 milions. L’obertura del carril ha sigut progressiva i aquest matí encara s’han viscut retencions de prop de tres quilòmetres.

Encara està pendent l’obertura del tercer carril en les vies d’eixida, previst per a les pròximes setmanes. Així mateix, aquests es transformaran pròximament en carrils BUS-VAO (Vehicles d’Alta Ocupació). Encara que no hi ha una data determinada, ja han avançat que l’objectiu és que entren en funcionament abans de finalitzar l’any.

Aquests nous carrils s’instal·laran en el costat esquerre i només seran per a vehicles amb més d’un ocupant. El carril BUS-VAO de la V-21 serà el primer que s’instal·le en una carretera valenciana. Començarà en l’encreuament de la V-21 amb la CV-32, al costat de la ITV Massmagrell, i conclourà en arribar a València. L’objectiu del carril és agilitar la carretera i reduir els embossos fomentant el transport compartit.

COM FUNCIONA UN CARRIL VAO I QUI POT CIRCULAR EN ELL?

Els carrils VAO són aquells destinats a la circulació de vehicles en els quals viatgen dos o més persones. A més dels transports privats amb més d’un ocupant, els autobusos també poden usar aquest carril igual que les motocicletes. És per aquest motiu pel qual se’ls coneix com a Vehicles d’Alta Ocupació.

Un turisme amb un sol ocupant pot circular pels carrils VAO en dos casos. Una opció és disposar de l’etiqueta “Zero emissions” de la DGT, la qual dona accés al carril sense multa. També poden circular aquells que posseeixen la declaració de vehicle per a persona amb mobilitat reduïda o limitació física. Tots els altres vehicles, com camions de més de 3.500 kg, furgons, vianants, cicles, cotxes amb remolc, etc. tenen prohibida la seua circulació.

Unes càmeres de vigilància de trànsit seran les responsables d’identificar als cotxes que utilitzen mal el carril. No obstant això, ja s’ha avançat que hi haurà un període d’adaptació abans de començar a sancionar.