Agentes de la policía francesa tras el ataque junto a Notre Dame.

Un home armat amb un ganivet ha agredit a diversos policies a París en un atac que li ha costat la vida a quatre agents del cos de seguretat, segons les primeres estimacions confirmades per diversos mitjans francesos que parlen també d’un cinquè ferit.

El succés s’ha produït en ple centre de la capital a les 13 hores del migdia, concretament en els voltants de la Prefectura de Policia situada al costat de la catedral de Notre Dame, a l’illa Citè, una zona molt turística de París que ha sigut precintada per precaució i la parada de metro de la qual ha sigut tancada temporalment.

L’agressor, de 45 anys d’edat, era un funcionari administratiu que portava 20 anys treballant en els serveis d’intel·ligència de la prefectura. Segons han declarat des del sindicat Alliance Police, l’atacant era un treballador “model” que mai havia plantejat “cap problema”.

Cossos de seguretat en els voltants de la prefectura a l’illa de la Citè.

L’agressió ha començat en un despatx de l’edifici on l’home ha atacat a dos dels seus companys. Posteriorment ha anat per un tercer mentres s’allunyava per les escales fins a arribar al pati central on ha sigut abatut a tirs per un altre agent no sense abans agredir a una quarta víctima.

Encara que es desconeixen les motivacions de l’atac, les primeres línies d’investigació apunten a un conflicte intern. Fins al lloc dels fets han assistit el president Emmanuel Macron, a més del primer ministre francès, Édouard Philippe, i el ministre d’Interior, Christophe Castaner.