Así son los vecinos centenarios de Valencia
Joan Ribó se fotografía junto a una de las vecinas centenarias de Valencia y familiares de esta.

Retrocedim a 1921, l’any en què Charles Chaplin va estrenar en cinemes ‘El Chico‘; Adolf Hitler es va convertir en el líder del nacionalisme alemany; i Espanya va veure nàixer el Partit Comunista Obrer Espanyol. Amb tot aquest panorama, van nàixer els 122 veïns de València que enguany celebren els seus 100 anys de vida.

El Ajuntament de València ha retut homenatge a les persones majors de la ciutat. L’alcalde, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d’Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, van participar aquest dimarts en el acte dedicat a les Persones Centenàries o que compliran cent anys aquest 2021.

Un convidat a l’homenatge dels veïns centenaris capta un moment de l’acte amb el seu telèfon mòbil.

A més dels representants polítics, prop d’una vintena de majors van assistir a l’acte en representació dels més de 100 veïns centenaris de València. Segons l’edil, es tracta de un dels esdeveniments “més entranyables i emotius” del curs. “Enguany, 14 dones i 4 homes, que sou part de la memòria viva de València, rebeu aquest agraïment de la vostra ciutat”.

GUERRES I PANDÈMIES, TOT UN EXEMPLE DE PROGRÉS

Amb el vostre treball i la vostra vida heu contribuït al progrés de València. Per això sou tan importants per a construir un futur amable, on l’experiència de les persones majors i la solidaritat entre generacions siguen una base ferma sobre la qual construir una societat millor”, va explicar Ribó.

Pilar Bernabé i Joan Ribó saluden a una de les dones homenatjades.

Aquest col·lectiu ha superat guerres, postguerres i fins i tot diverses pandèmies. L’alcalde va voler donar les gràcies per compartir les seues vivències “perquè vosaltres, que heu sigut testimoni de moments difícils, heu mantingut la il·lusió i la passió per la vida“. A més, va assenyalar que eren “referents” i “inspiració” per a fer una València més justa, resilient, sostenible i feliç.

Per part seua, la regidora d’Envelliment Actiu va manifestar la seua satisfacció per acollir a aquests centenaris. “El nostre afecte, el nostre reconeixement i la nostra unànime admiració, perquè us volem, perquè a vosaltres us devem la vida, ni més ni menys, l’educació i tots els sacrificis que heu fet”.

Un homenatjat participa amb un discurs durant l’acte.

ELS 18 CENTENARIS HOMENATJATS DE 2021

Exuperancia Bartolomé; Carmen Beltrán; Francisco Castillo; Remedios Colas; Mª Amalia Doménech; Dolores Fernández; Pilar García; Remedios García; Tirsa Gómez; Aurora Martín; Dolores Masia; Esteban de Miguel; Ángel Moreno; Magdalena Riera; Modesto Rus; Rosa Soler; Ángela Vidal i Orosia Viadel