Figuración de la plaza de San Agustín.

La cèntrica plaça valenciana de Sant Agustí viurà una nova rentada de cara. Hui el Ajuntament de València ha donat a conèixer el projecte guanyador del concurs d’idees per a la regeneració urbana i renaturalització de la plaça.

‘Escala de colors’ és el nom del projecte guanyador. Aquest serà el responsable de transformar l’espai en “un bulevard verd, còmode i accessible”. La proposta rebrà 10.000 euros i s’encarregarà de la redacció definitiva, que haurà d’estar acabada en sis mesos.

Segons ha detallat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, s’estima que les obres finalitzen en un termini de dos anys i mig. Per a això, es comptarà amb un pressupost de set milions d’euros.

Figuració de l’avinguda de l’Oest.

Gómez ha recordat que “la plaça de Sant Agustí era una dàrsena d’autobusos”. “Gràcies a la conversió en zona de vianants provisional, la recuperem fa dos anys com a espai públic per a les persones. Ara duem a terme la reurbanització definitiva, d’acord amb els criteris paisatgístics, mediambientals, d’accessibilitat i perspectiva de gènere”.

A més, la socialista ha matisat que la plaça recupera el caràcter que tenia antigament: ser porta d’entrada al centre històric de València. D’altra banda, ha assenyalat que potenciarà l’eix comercial de Sant Vicent i l’avinguda de l’Oest. Així mateix, connectarà les places de Sant Agustí i Ciutat de Bruges “de manera atractiva i facilitant la mobilitat”.

AIXÍ SERÀ LA NOVA PLAÇA DE SANT AGUSTÍ

Segons el jurat, ‘Escala de colors’ es distingeix per incrementar notablement la vegetació. També treballarà amb el color de les diferents espècies arbòries, la seua floració i canvis al llarg de l’any.

A més, el projecte respecta la visibilitat dels elements amb valor patrimonial; s’amplien les voreres de l’avinguda de l’Oest; i es creen places i espais de trobada amb els carrers perpendiculars.

Zona d’ombres i espai de trobada en la remodelació de Sant Agustí.

La plaça de Sant Agustí estarà separada del trànsit per jardineres i nova vegetació i disposarà de pèrgoles per a donar ombra. També s’afavorirà la infiltració d’aigua al terreny mitjançant parterres, escocells i paviments permeables.

D’altra banda, s’aprofitaran les interseccions amb altres carrers i espais laterals per a crear una seqüència de xicotetes zones d’estada, plantejades també per al joc o el passeig, “generant espais protegits, accessibles i segurs”, on es millorarà l’enllumenat, ha apuntat l’edila.