Así será la nueva Gran Vía Germanías: más jardín y menos espacio de circulación
Diseño de la nueva mediana

La Gran Via Germanías comptarà amb una mitjana central enjardinada. El Ajuntament de València ha aprovat el projecte per a reduir la contaminació acústica de la via. No obstant això, el nou disseny implicarà més verd però menys espai de circulació.

Segons el projecte, el consistori suprimirà un carril de circulació passant dels nou actuals a huit. En el seu lloc, se situarà una línia verda de 3,70 metres d’ample i 260 de llarg. Des de l’Ajuntament assenyalen que l’actuació suposarà baixar un 11% les emissions sonores i la vegetació reduirà un 20% el nivell acústic en els habitatges.

La iniciativa havia sigut sol·licitada pel veïnat de la zona a través dels pressupostos participatius DecidimVLC. En total, la intervenció comprèn una actuació de 911 m² i té un pressupost de 120.000 euros. Respecte al temps de les obres, s’espera que el termini d’execució siga de mes i mig.

La nova infraestructura seguirà el traçat dels carrils de trànsit i comptarà amb una superfície enjardinada de 675 m². Disposarà d’arbratge alineat cada nou metres i alternarà pereres de flor (Pyrus Calleryana) i oms d’aigua (Zelcova Serrulata). Tots ells allunyaran les ones acústiques dels pisos alts de l’entorn.

A més, es plantaran bardisas baixes del gènere Pyracanha de dues varietats: Coccinea de fruit roig i Angustifolia, de fruit taronja. Aquests retindran les emissions del rodament dels vehicles amb l’asfalt i proporcionaran colorit al conjunt. Hi haurà igualment arbustos singulars ornamentals de cinc espècies diferents, els quals contribuiran al filtrat sonor. Els treballs es completaran amb la instal·lació de la xarxa de reg.

Así será la nueva Gran Vía Germanías: más jardín y menos espacio de circulación
Disseny de la futura mitjana enjardinada.

NOU PAS DE VIANANTS PER A TRAVESSAR LA GRAN VIA GERMANÍAS

L’existència de un refugi subterrani la Guerra Civil en la Gran Via Germanías ha fet que el projecte fóra complex. De fet, totes les accions que afecten aquest refugi, qualificat com a bé de rellevància local, seran supervisades per especialistes en arqueologia. En qualsevol cas, hi haurà un accés de manteniment permanent al refugi i s’impermeabilitzarà prèviament la seua zona d’influència.

El projecte contempla així mateix ampliar el pas de vianants que connecta els carrers Cadis i Castelló, de cinc a vuit metres d’amplària; i crear un de nou paral·lel, de huit metres, a l’altre costat dels carrers de Cadis i Castelló. L’objectiu és millorar la comunicació entre les dues bandes de la via. Això implicarà el desplaçament de bancs i mobiliari urbà i una nova instal·lació semafòrica.

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que “és un projecte molt important i complicat de tramitar”. No obstant això, assegura que ajudarà a millorar el paisatge urbà i reduirà la contaminació acústica.