Así será la calle Isabel la Católica tras su reforma integral
Diseño de la renovada Isabel la Católica.

Les obres de reurbanització del cèntric carrer Isabel la Catòlica ja han començat. Hui el Ajuntament de València ha arrancat l’execució d’aquest projecte que cerca semipeatonalitzar aquesta via d’accés al carrer Colón. L’objectiu és concloure les obres en un termini de sis mesos i per a això s’invertiran 653.000 euros.

Es tracta d’una reivindicació històrica per part de l’associació de comerciants del centre històric, perquè és un dels principals punts comercials de la nostra ciutat”, ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez.

El projecte pretén la millora global de l’accessibilitat en tot el carrer. Per a això es realitzarà una reposició de paviments que inclourà materials antilliscants. També es preveu l’execució d’escocells per a la plantació d’arbratge. A més, es procedirà a la renovació de les xarxes de serveis municipals i del mobiliari urbà com a aparcament de bicicletes o papereres.

Amb aquesta obra s’aconseguirà la reordenació d’aquest eix comercial del centre de València. L’execució inclourà adequar els amples de carrils; modificar les línies de vorada; i augmentar i unificar amples de voreres. Els treballs permetran crear un bulevard verd amb un 70% de l’espai destinat als vianants i el 30% als vehicles.

EL NADAL PARALITZARÀ LES OBRES DEL CARRER

Els treballs de remodelació d’aquest vial del centre històric es detindran el 17 de desembre. Aquesta pausa servirà per a facilitar les compres nadalenques en els comerços d’Isabel la Catòlica i el seu entorn. Aquestes només continuaran en els voltants del col·legi Dominicos. Així, l’Ajuntament aprofitarà les vacances escolars per a avançar la reurbanització sense generar molèsties a l’alumnat. Les obres es reprendran en la resta del carrer el 7 de gener, una vegada conclòs el període nadalenc.

El termini d’execució previst és de sis mesos, que s’ajustaran a les necessitats de comerciants (botigues, zones carrega i descàrrega) i veïns (garatges) per a compatibilitzar les obres amb les campanyes de nadal i també Falles.

Tal com ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, aquesta mesura impulsarà la reactivació econòmica d’un dels sectors que més ha patit els efectes de la pandèmia: “És important donar suport a aquest sector no solament amb ajudes directes sinó amb mesures que activen l’economia”.