Si eres dels quals celebraràs la nit de Sant Joan a les platges de València, i encara no saps com desplaçar-te, et donem alguns consells perquè pugues arribar sense problemes i pugues gaudir de la nit més màgica de l’any.

Tant EMT com Metrovalencia han establit un servei especial entre les 17.00 hores del dissabte i les 05.00 hores del diumenge, és per això que et recomanem, l’ús del transport urbà i les bicicletes, o fins i tot que accedisques caminant, per a evitar retencions o retards.

Accedeix a peu, bicicleta o transport públic

Segons la densitat del trànsit rodat, i a criteri de la Policia Local, a partir de les 17:00h es restringirà l’accés a les platges en l’eix dels carrers Doctor Lluch i Cavite, des de la plaça de l’Armada Espanyola fins al límit amb la platja de la Patacona. A partir de les 21.00 hores podrien ampliar-se els talls en l’eix que va des del carrer Eivissa, passant pels carrers Menorca, Serradora i Luís Peixó fins a Enginyer Faust Elio.

En l’encreuament de l’avinguda del Port amb Serradora, els talls cap a les platges seran permeables per a l’EMT, veïns i taxis, i s’establiran carrils exclusius, amb cons per als autobusos urbans, igual que en l’encreuament entre el carrer Menorca i l’avinguda Balears. Finalment, es tallarà completament el pas en l’avinguda dels Tarongers i rotonda de Luís Peixó, cap a la platja.

Autobusos durant tota la nit

L’EMT reforçarà el seu servei i oferirà autobusos durant tota la nit en les línies L25, L32, L92, L93, L95, L98 i L99, que facilitaran els itineraris d’anada i volta a la platja. L’operatiu especial incrementarà en 174 el nombre de conductors i conductores respecte a un dia festiu, la qual cosa suposa que des de les 17.00 hores del diumenge fins a les 7.00 hores del dia 24 hi haurà 121.780 places més que un dia normal. A més, en coincidir Sant Joan en cap de setmana es continuaran els reforços en línies com la L25 fins al migdia del dilluns, mantenint la freqüència.

El dispositiu especial d’EMT començarà a les 15.30 hores del diumenge 23 de juny i acabarà després del migdia del dilluns. En un primer moment, fins a les 2.00 del matí, es reforçaran les línies L32, L92, L93, L95, L98 i L99, i la línia 25 fins a les 3.00 hores.
Des de les 1.30 i fins a les 6.30 hores, el reforç servirà per a possibilitar l’eixida de les platges cap als barris de la ciutat. També es reforçarà el servei en el seu horari normal de les línies 19 i 31 que tindran una millor freqüència fins a les 00.30 hores. A més, la línia 31 començarà el seu horari habitual a les 6.00 hores per a possibilitar l’eixida de les persones de la platja de la Patacona. Cal recordar que les línies L93 i L98 canvien la seua final que serà en l’avinguda de Tarongers, cantonada amb el carrer Cavite.

D’altra banda, el servei especial de platja al Perellonet, El Perelló i El Palmar amb la línia L25 tindrà un servei continuat fins a les 17.00 hores del dilluns i amb una freqüència de 5/10 minuts i un reforç de 30 autobusos en la línia. D’aqueixa manera, el dia 24 a partir de primera hora del matí, l’EMT continuarà amb el seu reforç del servei en els dos sentits.

Finalment, tal com es realitza des de 2015, hi haurà un servei d’assistència especial amb dos autobusos per a les persones que tinguen greus problemes de mobilitat.