355 municipios de la Comunidad Valenciana en alerta por calor extremo
Una mujer se resguarda del calor en la Plaza de la Reina. / EUROPA PRESS

Els valencians tornaran a veure com els seus termòmetres aconsegueixen temperatures que sobrepassen els 40 grausEl dia més calorós arribarà el diumenge, quan la major part de la província estarà en alerta groga. Malgrat això, l’avís comença aquest mateix divendres en diverses zones de València. Els més afectats seran les àrees de l’interior encara que aquestes podran gaudir de nits més fresques que en la costa.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat hui l’alerta groga en davant l’arriba d’una nova onada de calor. L’avís es mantindrà de 13.00 hores a 21.00 hores a l’interior i litoral sud de València.

Per a hui la zona més afectada serà l’interior sud ja que de mitjana aconseguirà una temperatura màxima d’al voltant de 38 graus. Algunes zones superaran està marca, com és el cas d’Ontinyent que espera que els seus termòmetres marquen 39º. En canvi, a València s’arribarà als 32 graus, una temperatura que res té a veure amb els 36° que aconseguirà el municipi costaner de Gandia.

Les mínimes no patiran excessius canvis. D’una banda, en les zones del litoral s’aconseguiran els 21-23º. A l’interior de la província els termòmetres estaran sobre els 18è, allunyant-se així de les nits tropicals.

TEMPS EL CAP DE SETMANA A VALÈNCIA

El dissabte, la dura calor viurà un lleuger de descans en la costa encara que les temperatures continuaran sent excessives. Les màximes en el litoral descendiran subtilment amb 31º a València i 34º a Gandia. A l’interior serà on més notaran la calor arribant als 37º.

Les temperatures mínimes continuaran deixant nits tropicals amb 24 graus a València. No obstant això, l’interior podrà gaudir de nits més fresques amb 19 graus.

El diumenge serà la jornada més càlida de la setmana, per la qual cosa s’activarà l’alerta groga. S’aconseguiran temperatures de 42 graus en zones de l’interior com Ontinyent. Les localitats de la costa també patiran un dia calorós arribant als 39º a Gandia i 34º a València. Això anirà acompanyat amb nits tropicals en la major part de la província.