Semana Agricultura Torrent

El cap de setmana torrentí està ple d’activitats de diferents temàtiques, però la clara protagonista és la Setmana de l’AgriCULTURA; una mostra amb una programació plena de jornades i exposicions culturals i lúdiques per a tots el públics, que tenen com a objectiu difondre i promoure el patrimoni agrícola i la riquesa mediambiental del terme municipal de Torrent. La Setmana comença hui, divendres, a les 19.30 h amb la inauguració de l’exposició “Aigua i Dona”, emplaçada al Museu Comarcal de l’Horta Sud.

A les 21.30 h donarà començament la Sena Nocturna pel bosc del Vedat, organitzada per la AVV El Vedat. No és necessari inscriure’s, només acudir al carrer Font Sant Lluís, 16, del Vedat a l’hora marcada. I portar llanterna i bon calçat.

Dissabte, l’activitat continua a la plaça de la Llibertat, on es podrà gaudir de teatre al carrer amb la divertida i entretinguda obra El conjur de la pluja a les 19.30 h. A la mateixa plaça, es podrà visitar l’exposició “H2Oh! Els secrets de l’aigua de la teua ciutat”. Mitjançant una sèrie d’activitats els visitants descobriran les propietats físiques de l’aigua líquida, així com l’íntima relació que hi ha entre este compost únic i tots els éssers vius.

Pel que fa a les activitats esportives, l’Associació Gitana Europea ha organitzat un partit benèfic al camp de futbol de Sant Gregori.

A més, el Centre Rociero Andalús de Torrent està de festa, perquè este cap de setmana celebra diferents activitats culturals, amb l’actuació d’ADISTO divendres a partir de les 19.00 h, o una missa al mateix centre, diumenge a les 18.30 h. Un altra associació que organitza activitats és la dels veïns i veïnes del Molí–Antonio Panes, que també ha preparat activitats per a reunir-se i passar una bona estona. Dissabte a partir de les 21.30 h gaudiran d’un sopar i d’una revetla on el ball i la bona música ompliran la plaça.

Per a concloure el cap de setmana, la parròquia de Montsió celebra la festivitat en honor a la Mare de Déu dels Dolors. De matí es farà la missa i de vesprada, la processó.