exposiciones

Un any més se celebra en plena setmana fallera la Fira Taurina de Falles. Enguany seran un total de set corregudes de bous que tindran lloc des del dissabte 10 de març fins al dilluns 19. A més, es realitzaran dos novilladas amb picadores, una correguda de rejones i una última sense cavalls.

En el cartell taurí, destaca la presència de toreros com Enrique Ponce, que bregarà amb els bous de Garcigrande. També estaran José María ManzanaresTalavante, PereraCastella, Cayetano, Roca Rei, el jove torero valencià Román Collado, Juan José Padilla o Paco Ureña.

Cal recordar, que aquesta Fira de Falles és sens dubte, la fira taurina més important que se celebra al llarg de l’any en el cus del carrer Xàtiva. A més és la fira amb la qual arranca la temporada de festejos taurins a Espanya.

Aquestes falles es commemoren els 50 anys de la reinauguració de la Plaça de Bous de València. Precisament aqueix mateix dia va prendre l’alternativa el torero valencià, Ricardo de Fabra qui serà també homenatjat aquests dies en la Fira.

taurina

Ricardo de Fabra va debutar com novillero en places de primera categoria com Les Vendes de Madrid, la Plaça de Bous de València o la Maestranza. En totes elles va realitzar esplèndides actuacions. El seu període d’Alternativa (cerimònia on pansa de ser novillero a matador) va tenir lloc el 10 de març de 1968, durant la inauguració de la remodelada plaça de bous de València

D’altra banda, la Diputació de València un any més aposta per la Plaça de Bous com a espai museístic. La corporació provincial ha convertit el cus en una galeria d’art de primer nivell en el qual a través de diverses exposicions es posa de manifest que el toreig, a més d’art és cultura.

Aquests són els cartells d’enguany de la Fira Taurina 2018.