mascletà

La ciutat de València celebra enguany un 9 d’Octubre molt diferent. Hui arranquen els actes del Dia de la Comunitat Valenciana amb un programa adaptat. L’objectiu és prevenir l’expansió de la pandèmia i frenar la propagació del coronavirus.

La jornada de hui destaca per dos esdeveniments clau: el lliurament d’Honors i Distincions i la visita a la Real Senyera. Tal com va anunciar l’alcalde de València, Joan Ribó, hui “els valencians podran procesonar per a veure a  la Senyera en el Saló de Cristall i participar en l’homenatge de l’Ajuntament i de tota la ciutadania a un símbol que ens identifica com a Poble: un poble solidari, un poble responsable i un poble cooperatiu”.

ACTE D’HONORS I DISTINCIONS

A les 10 hores es procedirà al trasllat de la Senyera des del Museu Històric a l’Hemicicle. Allí presidirà l’acte d’Honors i Distincions que començarà a les 13 hores. En aquest acte es reconeix el treball exercit per diverses persones i entitats.

Enguany l’Ajuntament reconeix la labor del regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, que va morir aquest estiu. Vilar rep així el títol de regidor honorari a títol pòstum, que serà lliurat als seus familiars.

Els periodistes Vicente Vergara i María José Grimaldo (a títol pòstum) i el defensor del Major, José Pelegrí, seran nomenats Fills Predilectes; i l’empresari Silvino Navarro (a títol pòstum) i la compositora Ángeles López Artiga, Fills Adoptius de la Ciutat.

La Policia Local de València, la Societat Esportiva Correcaminos, el Gremi de Forners i Pastissers, el Banc d’Aliments i el col·lectiu València amb bici rebran les Medalles d’Or de la Ciutat.

En concloure aquest acte, la Senyera es traslladarà al Saló de Cristall. Estarà obert a la ciutadania des de les 16 fins a les 20.30 hores. Aquells que ho desitgen podran visitar-la seguint les mesures de seguretat sanitàries oportunes.

Punts de València on es dispararan les mascletaes nocturnes i focs artificials.

ESPECTACLES PIROTÈCNICS A VALÈNCIA

Enguany el 9 d’Octubre arriba amb una altra novetat: el llançament de fins a set espectacles pirotècnics. Són quatre castells de focs artificials i tres mascletaes nocturnes.

Els trets tindran lloc hui dijous 8 d’octubre (22h.). En aquesta data sempre es disparava un espectacle pirotècnic a la ciutat. No obstant això, enguany el Ajuntament de València cerca evitar aglomeracions que posen en perill la salut dels ciutadans davant la pandèmia del coronavirus.

FOCS ARTIFICIALS DEL 8 D’OCTUBRE

  1. Benifaraig. Caballer FX. Lugar: Ferrer y Bigné.
  2. Benimàmet. Zarzoso. Lugar: Senda del Polvorí.
  3. Carpesa. Caballer FX. Lugar: Camí a Bonrepós.
  4. Castellar. Caballer FX. Lugar: Francesc Sanchis Huerta.

MASCLETAES NOCTURNES DEL 8 D’OCTUBRE

  1. Cases de Bàrcena. Vulcano. Lugar: detrás de la Barraca.
  2. Pinedo. Tamarit. Lugar: Iglesia.
  3. Forn d’Alcedo. Pirotecnia Tomás. Lugar: Iglesia.