Comencen les obres en l’arc del segle XVIII que comunica la Catedral amb el Palacio Arzobispalque permetran que sigui visitable a partir d’ara, per primera vegada des que va ser construït, una vegada finalitzin les obres dins de tres mesos. La restauració abastarà “tant l’interior com l’exterior de l’arc, les seves dues façanes, la volta i la coberta”, ha indicat l’arquitecte conservador de la Catedral, Salvador Vila. La restauració exterior “és necessària a causa del desgast, i en ocasions caiguda, dels maons, a causa de la pluja i al vent, per la qual cosa després de les obres l’arc comptarà amb un nou revestiment fingit que imita el cadirat, l’únic exemple que hi ha d’aquest estil a la Seu”, ha informat.

La restauració, a més, “permetrà recuperar els finestrals, cornises, motllures, pilastres i resta d’elements arquitectònics deteriorats pel pas del temps en aquesta passarel·la així com tot l’interior i la seva fusteria”, segons l’arquitecte.

D’altra banda, el Museu de la Catedral ha finalitzat els treballs d’ampliació de la seva segona planta, amb la incorporació d’una nova sala expositiva que serà oberta al públic pròximament i que està situada, precisament, de forma contigua a l’arc. Aquestes obres també han inclòs la restauració de la façana del Museu que dóna al carrer Barchilla, abans de la Porta de la Almoina.