árbol

Espanya ja té el millor arbre del país, un olmo centenari de la localitat de Navajas (Castelló) que ens representarà en el concurs europeu “Arbre de l’any”. L’exemplar ha sigut elegit amb 95.130 vots entre deu arbres monumentals per l’organització sense ànim de lucre Bosques sin Fronteras.

En segon lloc s’ha classificat un altre arbre de la Comunitat Valenciana, concretament la Palmera Imperial d’Elx amb un total de 77.182 vots, seguit per el Almendro Real de Valverde de Leganés (Badajoz) amb 29.543 punts.

El concurs ‘Arbre de l’any 2019’ és un certamen que destaca els arbres monumentals com patrimonis naturals i culturals per a fomentar l’estima, la protecció i conservació del medi ambient. A més, en este concurs no preval la bellesa, la grandària o l’edat sinó la història de l’arbre i la seua implicació amb la població en el que es troba.

L’Olmo de Navaixes és un arbre de 19 metres amb 382 anys d’història que va ser plantat per Roque Pastor en 1636 per a afirmar i reforçar els llaços entre els nous repobladors cristians després de l’expulsió dels moriscos.

Cinco rutas para descubrir Valencia a través de sus árboles más emblemáticos