agenda fallas

Hui dia 15 de març donen començament de manera oficial les Falles 2019. Amb la Plantà dels monuments fallers en tota la ciutat, València es posa bonica del tot fins al dia 19 mostrant el resultat del treball incessant de tot un any. En 7TeleValencia volem celebrar-ho i t’oferim les activitats més interessants per a aquesta primera jornada festiva.

El dia començarà amb la tradicional Despertà de les 8 del matí, que donarà pas a la Plantà de totes les falles infantils de la ciutat de València. Les comissions hauran de tenir els seus monuments muntats a les 9 del matí, i serà a partir d’aquest moment quan els curiosos es podran anar acostant a veure-les. Mentrestant, el muntatge de les falles de secció especial, molt més laboriós, s’estendrà al llarg de tot el dia fins a la seua finalització prevista per al matí del dia 16.

El matí transcorrerà tranquil·la fins a les 2 del migdia, hora en la qual la Pirotècnia Zarzoso ens oferirà el seu espectacle de foc i baluern amb la Mascletà en la Plaça de l’Ajuntament. Temps ara per a menjar i reposar forces fins a les 17:00h. A aquella hora tindrà lloc la clausura de l’Exposició del Ninot a la Ciutat de les Arts i les Ciències, el fermall d’or de la qual arribarà amb la lectura del veredicte popular i l’elecció del Ninot Indultat de 2019.

Una vegada coneguda la Decisió de la Junta Central Fallera, cada comissió es portarà els seus ninots de tornada per a acoblar-los finalment als seus monuments. La lectura dels premis de les Falles Infantils tindrà lloc a les 21h en la pròpia seu de la Junta.

Per a acabar el dia, la Plaça de l’Ajuntament acollirà la tradicional Albà dels Falles amb un espectacle pirotècnic a càrrec de Pirotècnia Peñarroja.

València està de plantà… les Falles 2019 ja estan ací