agenda fallas

Hui dissabte rebem la segona jornada oficial de les Falles 2019. Amb els monuments de secció especial ja instal·lats definitivament, aquest 16 és el dia d’eixir al carrer i recórrer València per a gaudir de les estructures de suro i poliuretà que a partir d’avui adornaran cada racó de la ciutat fins a la seua crema el dia 19. El temps per a aquest dia és immillorable: el sol llueix radiant, el cel està buidat i les temperatures primaverals comencen a instal·lar-se a la nostra ciutat. Agafa el mocador, porta’t a la teua família i descobreix el bonica que està València. No sense abans tenir clares les activitats per a avui, clar. Te les comptem:

A les 9:00h tindrà lloc la “Plantà” definitiva de tots els monuments grans, per la qual cosa tindrem tot el matí per a gaudir-los fins a la Mascletà de les 14h. En secció especial enguany participen les mateixes Falles que en 2018. Aquestes són: Na Jordana, El Pilar, Convent Jerusalem, Exposició, Almirall Cadarso, l’Antiga de Campanar, Cuba-Literat Azorín, Regne de València-Duc de Calàbria i Sueca-Literat Azorín.

Una vegada fet el recorregut, com hem dit, ens espera la Plaça de l’Ajuntament amb un espectacle pirotècnic especial. La Mascletà d’avui ve a càrrec de la Pirotècnia Caballer i promet baluern extra, així que recomanem encaridament assistir.

Descansem una estona una vegada finalitzada la Mascletà perquè a les 16:30h ens espera el lliurament de premis a les falles infantils, tot un clàssic de les nostres festes. En aquest acte també podrem assistir a la presentació de la Cavalcada del Ninot i dels llibrets de Falla.

Finalment, a les 00:00h tenim el primer Castell de focs artificials d’aquesta edició de les Falles en el Passeig de l’Albereda. La pólvora serà a càrrec de la Pirotècnia Vulcano, que disposarà els seus coets en un acolorit espectacle d’al voltant de 15 minuts de duració.

València està de plantà… les Falles 2019 ja estan ací