Una aplicación móvil podría regular el aforo de las playas valencianas

S’acosta l’estiu i amb ell les ganes d’anar a la platja i de capbussar-se en el mar. No obstant això, enguany el coronavirus ha revolucionat el món i es desconeix com serà l’accés a les platges aquestes vacances.

Totes les zones costaneres treballen sense descans en el mecanisme que garantisca aquesta activitat estiuenca. Mentre en països com Itàlia es proposava una arena dividida per parcel·les mitjançant mampares, en la Comunitat aquesta idea està pràcticament descartada.

En el seu lloc, Turisme estudia el ús d’una aplicació mòbil que regule l’aforament de les platges valencianes. Segons publicava Las Provincias, aquesta app permetria saber el nombre de persones que estaran en aquests enclavaments. I és que tot apunta al fet que aquest estiu hi haurà aforament limitat en la costa espanyola.

Aquesta aplicació telefònica permetria reservar el moment del dia en què es desitja assistir a la platja. Així es evitarien aglomeracions i no es realitzarien desplaçaments innecessaris. A més, es garantiria la distància de seguretat obligatòria per al control de la pandèmia.

ALTRES MESURES PER A ANAR A la PLATJA

L’ús d’aquesta app encara està en fase d’estudi i no s’ha aprovat la seua implantació de moment. És una de les opcions que remena Turisme al costat d’altres mecanismes més senzills com el control d’accés amb policies.

Una de les mesures que ja sembla més clara és la gestió de les entrades i eixides a les platges. En aquest punt es preveu la instal·lació de passarel·les diferenciades de manera que els banyistes no es creuen en accedir o eixir. Serà en les pròximes setmanes quan tot aquest pla d’accés es concrete per a permetre un estiu segur sense contagis.