¿Cuándo abrirán los parques infantiles y los columpios en Valencia?
Columpios precintados durante el estado de alarma. / FOTO: NACHO GALLEGO (EFE).

Anar als parcs de la Comunitat Valenciana està permès des que en la Fase 0 es va permetre passejar. No obstant això, les zones infantils han continuat tancats. Va ser el passat 15 de març amb la declaració de l’estat d’alarma quan totes aquestes àrees recreatives van quedar precintades.

L’objectiu del tancament era garantir la seguretat de la població. A més, s’evitaven així possibles contagis en tocar aquestes zones d’esbarjo. Ara la pandèmia ha perdut manxa en la Comunitat i la majoria de nous casos no afecten la població en general. Per això, des de la Generalitat ja es prepara l’obertura de les zones de joc als parcs.

El president del Consell, Ximo Puig, ha sigut el responsable d’avançar aquest anunci. Segons informava aquesta setmana el líder del PSPV en una entrevista concedida a À Punt Directe, els parcs infantils reobriran amb l’arribada de la Fase 3.

Serà aquest dilluns 15 de juny quan arrencada l’última etapa de la desescalada. A més, la data coincideix amb el compliment de tres mesos exactes des que es decretara l’estat d’alarma.

Amb la implantació de la Fase 3 les autonomies tenen major independència per a gestionar les mesures de la desescalada facilitant així la implantació de mesures pròpies com la reobertura d’aquests espais infantils en tota la Comunitat Valenciana. No obstant això, Puig ha demanat la màxima prudència als xiquets en recordar que el virus continua present.