centro comercial

Per a 2020 seran 11 els dies d’obertura en diumenge i festius en els comerços de la Comunitat Valenciana que no estan en una zona de gran afluència turística, segons ha fixat l’Observatori del Comerç per a l’any vinent.

El primer dia d’obertura serà el 5 de gener pels Reis Mags, el 6, 13 i 20 de desembre per la Campanya de Nadal, el 12 de gener i 5 de juliol per rebaixes, el 5, 10 i 12 d’abril per major afluència turística, i per acumulació de festius el 15 d’agost i 12 d’octubre.

En la reunió s’ha informat els membres de l’Observatori de la tramitació de l’Atenproyecto de Llei de Comerç Sostenible. Una norma que té com a objectiu la regulació, aclariment i harmonització de les normes amb rang legal vigents en l’àmbit autonòmic valencià en matèria de comerç, alhora que actualitzar conceptes i introduir nous instruments legals per a un desenvolupament sostenible, tant des del punt de vista social, com a econòmic i mediambiental, del comerç.

L’ordre del dia de l’Observatori ha inclòs també la presentació de l’Informe Anual de la Distribució Comercial al detall a la Comunitat Valenciana 2018 i les jornades Retail Future.
A més, s’ha assenyalat que a la ciutat de València el 15 d’agost es romandrà tancat per l’Acord de la Llotja on es va acordar festiu pel dia de l’Asunción de la Verge. En la resta de ciutats i pobles sí que es podrà obrir.