Estacionar en zona Blava és gratuït des d’aquest dilluns 12 de març fins al dilluns 19 de març, la Unió de Consumidors de València ha informat que el Servei d’Estacionament Regulat amb Limitació Horària queda suspès en tota la ciutat de València, segons recull el punt 8 del Bàndol de Falles de 2018. En opinió de Vicente Inglada, Secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, “l’avançament del període de suspensió al dia dilluns dia 12 a les 9,00 hores i efectiu des del dissabte dia 10 a les 20,00 hores, facilités als ciutadans l’estacionament dels seus vehicles i reduirà les possibles molèsties que els corts de carrers i instal·lació de carpes, puguin ocasionar-los”.

L’objectiu és facilitar l’aparcament tant de veïns i d’aquesta manera conciliar la vida laboral amb els preparatius de les Falles. Aquesta iniciativa està dins del procés de participació que tenen representants de veïns i consumidors en l’elaboració del Bàndol Faller, la Unió de Consumidors de València va sol·licitar a l’Ajuntament de València que des del moment que es procedeixi al tall de carrers per la instal·lació de carpes o inici de la planta de falles, deixi de funcionar l’ORA.

La Unió de Consumidors de València recomana als ciutadans que durant aquests dies utilitzin el transport públic, i en el cas que utilitzin el seu vehicle per accedir a la ciutat que utilitzin els aparcaments dissuasoris per a tal efecte. Finalment, Inglada reconeix l’esforç de coordinació entre Policia, Mobilitat i Festes per aconseguir aquest tipus de mesures positives per a la ciutadania en aquests dies festius.

Cada any a principis de març la circulació i l’estacionament pels carrers de la ciutat comencen a sofrir corts complicant als conductors i ciutadans l’aparcament. Aquesta situació no se centra només als dies propis de la festa sinó que s’estén a diversos dies abans, per la qual cosa aquesta mesura d’ampliació de la supressió de l’ORA permetrà al ciutadà poder estacionar el seu vehicle a la zona blava gratuïtament.