El aparcamiento inteligente llega a las calles de Valencia

El Ajuntament de València ha presentat el projecte smart city. Es tracta de una iniciativa que convertirà en intel·ligents un total de 1.060 places d’aparcament. Aquests nous espais per als vehicles permetran la seua geolocalització i conèixer així la seua disponibilitat en temps real.

Aquest projecte pilot està gestionat per l’Oficina Ciutat Intel·ligent. Per al seu funcionament s’instal·laran uns sensors en 695 places per a persones amb mobilitat reduïda; 329 en càrrega i descàrrega; i 36 en places de taxi.

A més, al llarg de l’estiu es van instal·lar sensors en 65 places repartides per tota la ciutat. L’objectiu era a poder iniciar totes les proves tècniques imprescindibles. No obstant això, la posada en marxa completa del sistema d’aparcament intel·ligent està prevista per al primer trimestre de 2021.

El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, ha explicat com se sabrà si hi ha disponibilitat d’aparcament. Això podrà consultar-se mitjançant la web “València al minut”, el Geoportal o l’AppValència.

UBICACIÓ DE LES PLACES

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha declarat que “l’elecció de la ubicació de les places s’ha triat tenint en compte si les zones són concorregudes per estar prop de centres sanitaris, mercats, etc”.

En tractar-se d’un programa pilot emmarcat en la iniciativa Impuls VLCi, seleccionat per Red.es i finançat amb fons europeus, el contracte s’encarrega del cost de la instal·lació i d’una garantia concreta, però l’Ajuntament de València està obligat a mantenir-la i ampliar-la posteriorment, la qual cosa, en el cas de la sensorización ja està previst pel servei de Mobilitat.

TECNOLOGIA DELS SENSORS I IMPULS VLCi

Els sensors que ja han començat a instal·lar les empreses adjudicatàries IDOM i Wellness Telecom en les 1.060 places totals que seran monitorades no necessiten cap canalització ni cablejat, únicament un forat en l’asfalt en el qual se situarà el sensor que integra la bateria —amb una durabilitat de cinc anys— i la targeta de comunicació, i que detecten el vehicle pel seu camp magnètic.

A més, la tecnologia de comunicació que s’utilitza és la denominada tecnologia Narrow Band-IOT (NB-IoT), la primera tecnologia centrada en connectar a Internet objectes quotidians que requereixen xicotetes quantitats de dades en períodes de temps llargs, i amb un cost d’uns tres euros per targeta a l’any.