conducir

El famós ‘Madrid Central’ arribarà en 2022 a la capital del Túria. El centre de la ciutat es tancarà als vehicles més contaminants amb la creació de València Central. L’objectiu d’aquesta mesura és reduir la contaminació dels carrers més transitats per a crear una València més verda i sostenible.

Per a això s’ha anunciat la creació d’una Àrea de Prioritat Residencial, o cosa que és el mateix: una Zona de Baixes Emissions (ZEB). Aquesta seguirà el model que va arrancar a Madrid al novembre de 2018 sota l’impuls de la llavors alcaldessa, Manuela Carmena.

En el cas de València, la ZEB estarà integrada per una trentena de carrers. No obstant això, destaca el cas de tota la Gran Via i el carrer Colón, dos de les principals artèries de la ciutat que formaran part de ‘València Central’.

Així, el llistat de vies que integraran la ZEB són: Gran Via Marquès del Túria; Gran Via Germanías; Gran Via Ramón y Cajal; Gran Via Fernando el Catòlic; Passeig de la Petxina; carrer de les Blanquerías; carrer Pintor López; plaça Poeta Llorente; plaça del Temple; plaça Tetuan; Passeig Ciutadella; avinguda de Navarro Reverter; carrer de la Pau; carrer del Mar; Plaza de la Porta del Mar; carrer Colón; carrer Sorní; carrer Cirilo Amorós; carrer del Gravador Esteve; carrer Conde de Salvatierra; carrer Jorge Juan; carrer Isabel la Catòlica; carrer Hernán Cortés; carrer Pizarro; carrer de Ruzafa; carrer Alacant; carrer Castelló; carrer Xàtiva; carrer Bailèn; plaça de Sant Agustín; carrer de Pelayo; carrer Convent Jerusalem; carrer Sant Vicent Màrtir; carrer de Guillem de Castro; i avinguda de l’Oest.

COTXES QUE PODRAN CIRCULAR PER VALÈNCIA CENTRAL

Encara que encara no es disposa d’una data exacta en la qual la mesura entrarà en vigor, ja s’ha avançat que hi haurà un període de dos mesos d’adaptació. En aquesta fase, prevista per a finals del primer trimestre de 2022, s’enviaran notificacions a tots els vehicles que passen per aquestes vies per a informar-los sobre la mesura igual que ja es va fer amb Ciutat Vella. Una vegada acabe aquesta fase, les multes per circular sense permís ascendiran fins als 350 euros.

Tal com ocorre a Madrid, podran circular per València Central els vehicles amb etiquetes ECO i ZERO. No obstant això, aquells que només posseïsquen els adhesius B o C únicament podran accedir per a aparcar. A més, hi haurà una tercera etiqueta que es podrà aconseguir en la DGT i serà com la que vam mostrar a continuació:

FELIÇ DIA DELS SANTS INNOCENTS!!