Era la vesprada del 4 de gener de 2022 quan desenes de xiquets saltaven divertits en un joc inflable de la fira de Nadal de Mislata. Ningú presagiava que el pitjor estava per ocórrer i una forta ratxa de vent va tombar l’atracció. Les conseqüències van ser dramàtiques: dues xiquetes mortes i set menors ferits.

Cayetana i Vera, de 8 i 4 anys respectivament, van ser les xiquetes que van perdre la vida a causa del sinistre. Hui, un any després del succés, els pares continuen esperant la resposta de la justícia. La causa segueix oberta per dos delictes d’homicidi per imprudència i lesions per imprudència.

Segons els primers informes, el castell inflable tenia les cordes trencades, deteriorades i en mal estat. A més, diversos testimonis van apuntar al fet que un costat de l’atracció, el que es va alçar, no estava lligat.

QUATRE INVESTIGATS PER L’ACCIDENT DE L’INFLABLE

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Mislata va citar a declarar com investigats al propietari del castell, a un responsable de l’atracció i a l’enginyer tècnic que va signar els certificats de la instal·lació.

L’enginyer va declarar que ell mateix havia comprovat l’atracció ‘in situ’ el 2 de gener. No obstant això, la Policia havia aportat un informe en el qual assenyalava que aqueix dia l’enginyer tècnic no havia pogut revisar-la perquè estava a Elx. L’investigat es va defensar explicant que havia oblidat el seu telèfon mòbil en el seu despatx alacantí però sí havia assistit a certificar l’inflable.

Així mateix, els responsables de l’atracció van negar haver comès qualsevol irregularitat. Van declarar que no recordaven si havia assistit l’enginyer a revisar el castell i que tot estava lligat.

Pròximament hi haurà una nova declaració, prevista per a l’11 de gener. Serà el tècnic municipal que va autoritzar el muntatge de la fira qui assistisca al jutjat com imputat. Un informe sol·licitat pel jutge a un enginyer industrial alertava de deficiències en l’inflable. Assenyalava que hi havia irregularitats en la instal·lació del castell, muntat en un lloc diferent al projecte presentat a l’Ajuntament de Mislata.