Esta setmana, l’Ajuntament de València i la FAO han editat un llibre amb motiu del nomenament de València com a capital mundial de l’alimentació. El llibre titulat “Viaje al mundo de las legumbres” ha comptat amb dotze cuiners de reconegut prestigi de tot el món, sis espanyols i sis estrangers, en els quals destaquen els valencians Mª José Martinez del restaurant Lienzo i Alejandro Platero del restaurant Macel.lum.

Com a part integral de l’Any Internacional de Llegums destinat a augmentar la consciència mundial sobre la multitud de beneficis dels llegums, este llibre és una guia, un llibre de cuina i informatiu sense ser tècnic. El llibre comença amb un resum dels llegums i explica per què són aliments importants per al futur. A més compta amb més de 30 receptes preparades per alguns dels xefs més prestigiosos del món.

La part I ofereix una visió general dels llegums i guia al lector en les principals varietats del món. La part II explica pas a pas com cuinar-los, la qual cosa cal tenir en compte i quins condiments i instruments utilitzar.

A més es posen en relleu els cinc missatges que la FAO transmet al món sobre l’impacte que tenen els llegums en la nutrició, la salut, el canvi climàtic, la biodiversitat i la seguretat alimentària, posteriorment, il·lustra com els llegums es poden conrear en un jardí amb instruccions fàcils de jardineria i la forma en què es conreen en el món, destacant els productors, els importadors i exportadors mundials.

Finalment, l’autor porta al lector a un viatge al voltant del món que mostra com encaixen els llegums en la història i cultura de la regió. Es visita a 10 dels xefs més prestigiosos internacionalment, que van al mercat a comprar llegums. De tornada al seu restaurant o casa, cada xef prepara plats fàcils i revela els seus secrets millor guardats. Cada cuiner ofereix 3 receptes il·lustrades.