L’Any Internacional de Llegums arriba a València amb un compendi de receptes

Dotze cuiners internacionals, entre ells dos valencians, publiquen el llibre "Viatge al món dels llegums" amb receptes variades d'este aliment saludable.

Esta setmana, l’Ajuntament de València i la FAO han editat un llibre amb motiu del nomenament de València com a capital mundial de l’alimentació. El llibre titulat “Viaje al mundo de las legumbres” ha comptat amb dotze cuiners de reconegut prestigi de tot el món, sis espanyols i sis estrangers, en els quals destaquen els valencians Mª José Martinez del restaurant Lienzo i Alejandro Platero del restaurant Macel.lum.

Com a part integral de l’Any Internacional de Llegums destinat a augmentar la consciència mundial sobre la multitud de beneficis dels llegums, este llibre és una guia, un llibre de cuina i informatiu sense ser tècnic. El llibre comença amb un resum dels llegums i explica per què són aliments importants per al futur. A més compta amb més de 30 receptes preparades per alguns dels xefs més prestigiosos del món.

La part I ofereix una visió general dels llegums i guia al lector en les principals varietats del món. La part II explica pas a pas com cuinar-los, la qual cosa cal tenir en compte i quins condiments i instruments utilitzar.

A més es posen en relleu els cinc missatges que la FAO transmet al món sobre l’impacte que tenen els llegums en la nutrició, la salut, el canvi climàtic, la biodiversitat i la seguretat alimentària, posteriorment, il·lustra com els llegums es poden conrear en un jardí amb instruccions fàcils de jardineria i la forma en què es conreen en el món, destacant els productors, els importadors i exportadors mundials.

Finalment, l’autor porta al lector a un viatge al voltant del món que mostra com encaixen els llegums en la història i cultura de la regió. Es visita a 10 dels xefs més prestigiosos internacionalment, que van al mercat a comprar llegums. De tornada al seu restaurant o casa, cada xef prepara plats fàcils i revela els seus secrets millor guardats. Cada cuiner ofereix 3 receptes il·lustrades.