alcaldesa

Aquest dijous es compleix un any de la mort de Rita Barberá. Un infart va sorprendre a la ex alcaldessa de València en un hotel de Madrid. En aqueix moment ocupava un càrrec com a senadora per València.

Es va anar una figura política de talla nacional, l’alcaldessa que va encadenar sis mandats consecutius en les urnes,aconseguint en 2007 el suport del 57% dels votants de la capital.

Dotze mesos després, el buit polític que va deixar la seua defunció en el si del seu partit no s’ha cobert. L’ex primera edil del consistori valencià, de la qual els seus companys de partit asseguren que no tornarà a haver-hi una política com ella, va aconseguir modernitzar la ciutat de València i va arribar a acumular un gran poder dins del Pàg.

Barberá va ser l’alcaldessa de València des de 1991 fins a 2015. Vint-i-quatre anys de mandat amb moltes més llums que ombres en la seua gestió, i amb una connexió amb els electors que cap un altre dirigent polític ha pogut igualar.

La família ha organitzat aquest dijous una missa en la catedral de València, que oficiarà l’arquebisbe Antonio Cañizares.