En el dia de Tots els Sants, els cementeris s’omplen de familiars que acudeixen a honrar i recordar a les persones que ja no estan. El camp sant de València, construït en 1807 ofereix tota una infinitat de secrets que molts valencians desconeixen. Entre les seues tombes es troben les de personatges tan il·lustres que han marcat la història de la ciutat.

Uno de los panteones del Cementerio de Valencia.

Vicente Blasco Ibáñez també descansa en el cementeri general. L’autor de ‘Cañas y barro’ va morir a França però les seues restes van ser traslladades a la seua València natal. Un fet que tenen en comú l’escriptor i Sorolla.

El cementeri general de València va ser obra dels arquitectes municipals Cristóbal Sales i Manuel Blasco i el seu estil és neoclàssic. De tots els panteons i escultures, destaca l’Àngel de la família Burriel, més conegut com l’Àngel del Silenci i que és el que demana respecte pels que allí descansen.

Aquest lloc de recolliment i oració és un museu a l’aire lliure d’indubtable valor arquitectònic al que es pot accedir per a admirar les nombroses obres d’art eclèctic que posseeix en el seu interior.